ΥΓΕΙΑ

Είναι η κατάλληλη μέρα να γυμναστείς; Ένα σύντομο τεστ θα σου δώσει την απάντηση!

Κάποιες μέρες σού είναι πολύ ξεκάθαρο ότι πρέπει να γυμναστείς. Νιώθεις γεμάτη ενέργεια και θες οπωσδήποτε κάπου να την διοχετεύσεις, επομένως η φόρμα και τα αθλητικά σου παπούτσια είναι οι «σύμμαχοί» σου σε αυτόν τον αγώνα εκτόνωσης, που θα κάνει άλλωστε τόσο καλό στο σώμα σου και στη υγεία σου.

Είναι η κατάλληλη μέρα να γυμναστείς; Ένα σύντομο τεστ θα σου δώσει την απάντηση!

Άλλες μέρες πάλι τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα, αφού μπορεί να νιώθεις λίγο κουρασμένη και καταπονημένη, να παλεύεις με ένα κρυολόγημα ή απλώς να μην έχεις ιδιαίτερη όρεξη.

Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις για να δεις αν τελικά λίγη γυμναστική θα σου κάνει καλό.

- Γυμνάστηκες χθες;

Ναι – Πονάς; Ναι: Χαλάρωσε και άφησε τους μυς σου να ξεκουραστούν για μία μέρα. Όχι: Είσαι σε θέση να γυμναστείς.

Όχι – Είσαι άρρωστη ή σε ταλαιπωρεί κάποιος τραυματισμός; Ναι: Πάρε ρεπό και αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου για να κοιμηθείς λίγο παραπάνω. Όχι: Κάνε την προπόνησή σου κανονικά.

- Κοιμήθηκες καλά χθες βράδυ;

Ναι: Επωφελήσου από τον καλό ύπνο που απόλαυσες για να κάνεις γυμναστική και μάλιστα για περισσότερη ώρα και σε μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι συνήθως.

Όχι – Δεν κοιμήθηκες καλά λόγω στρες; Ναι: Πρέπει να γυμναστείς, αφού η σωματική άσκηση θα σε βοηθήσει να το καταπολεμήσεις. Όχι: Μην σπαταλήσεις τις λιγοστές σου δυνάμεις, καλύτερα να αναπληρώσεις με έναν μεσημεριανό ύπνο.

- Προπονείσαι για κάποιον αγώνα (π.χ. μαραθώνιο);

Ναι – Έχεις ενέργεια και όρεξη να προπονηθείς; Ναι: Κάνε την προπόνησή σου ως συνήθως. Όχι: Μην κάνεις την κανονική σου προπόνηση σήμερα, αρκέσου σε έναν περίπατο.

Όχι – Θέλεις πραγματικά να γυμναστείς; Ναι: Τι περιμένεις λοιπόν; Όχι: Μην πιέζεις τον εαυτό σου, απλώς προσπάθησε να μην περάσεις όλη σου τη μέρα στον καναπέ.

Πηγή: womenshealthmag.com

Δες κι αυτό:

Τεστ φυσικής κατάστασης σε 6 βήματα

Διαταραχές ύπνου: Το τεστ των 5 ερωτήσεων