ΥΓΕΙΑ

Το smoothie της γονιμότητας που συνιστούν οι επιστήμονες!

Ένα θρεπτικό smoothie μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να κάνουν πιο εύκολα παιδί, είτε προσπαθούν με φυσικό τρόπο είτε με εξωσωματική γονιμοποίηση, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική μελέτη!

Το smoothie της γονιμότητας που συνιστούν οι επιστήμονες!

Η τόνωση της γονιμότητας που προσφέρει το smoothie τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες φτάνει περίπου το 5%, δηλαδή οδηγεί σε μία επιπλέον εγκυμοσύνη ανά 23 ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική, ενώ «λειτουργεί» εξίσου καλά και για τα ζευγάρια που προσπαθούν να επιτύχουν φυσική σύλληψη.

bigstock Close up Pregnant Woman s Bell 183853660

To smoothie της γονιμότητας που δημιούργησαν οι επιστήμονες περιέχει πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D. Αν και δεν είναι ένα προϊόν που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, η δόση Ω-3 που περιέχει αντιστοιχεί σε μία μερίδα σολομό και η βιταμίνη D σε μία δόση συμπληρώματος.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ Αλεξάντρα Κέρμακ από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, παρουσιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), ανέφερε: «Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα Ω-3 λιπαρά είναι απολύτως απαραίτητα για τα σπερματοζωάρια, καθώς τα κάνουν καλύτερους “κολυμβητές”, ενώ η βιταμίνη D κάνει τη μήτρα πιο “δεκτική” και κολλώδη ώστε να εμφυτευθεί ευκολότερα το έμβρυο».

Στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης, οι ερευνητές παρακολούθησαν 102 ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί με εξωσωματική και διαπίστωσαν ότι τους ήταν πιο εύκολο να θυμηθούν να πιούν το θρεπτικό smoothie παρά να πάρουν τις πολυβιταμίνες τους ή να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή ώστε να πάρουν τα απαραίτητα Ω-3 και τη βιταμίνη D.

Επειδή το smoothie σολομού μάλλον δεν ακούγεται πολύ ελκυστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες καλές πηγές Ω-3 λιπαρών, όπως τα καρύδια, ο λιναρόσπορος και το σπανάκι, συνδυάζοντάς τες με πηγές βιταμίνης D, όπως ο ενισχυμένος χυμός πορτοκάλι, το ενισχυμένο γάλα και τα ενισχυμένα δημητριακά.

Πηγή: Mail Online

Διαβάστε επίσης:

Ο απρόσμενος παράγοντας που επηρεάζει την αντρική γονιμότητα

Πέντε σημαντικοί λόγοι υγείας για να κάνετε συχνότερα σεξ

Η γειτονιά σας επηρεάζει το πότε... θα κάνετε παιδί!