ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Μαύροι κύκλοι: Αντιμετωπίστε τους φυσικά με…

Οι μαύροι κύκλοι κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει μόνιμα κουρασμένο και μας προσθέτουν επιπλέον χρόνια.

Μαύροι κύκλοι: Αντιμετωπίστε τους φυσικά με…

Εμφανίζονται κυρίως λόγω της έλλειψης ύπνου, του αυξημένου στρες και της κακής διατροφής. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η έλλειψη βιταμινών και η κληρονομικότητα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή τους.

Μια απλή και οικονομική λύση για να αντιμετωπίσετε αυτό το συχνότατο πρόβλημα ομορφιάς είναι το αμυγδαλέλαιο.

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες που τρέφουν το δέρμα σε βάθος, χαρίζοντας λάμψη και απαλότητα. Είναι εξαιρετικό για την ενυδάτωση της επιδερμίδας, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, όπου το δέρμα είναι εξαιρετικά λεπτό.

Μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ με λίγες σταγόνες από το έλαιο και θα δείτε αποτελέσματα μέσα σε μερικές εβδομάδες. Η κυκλοφορία του αίματος κάτω από τα μάτια θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται και οι κύκλοι θα γίνουν λιγότερο αισθητοί.

Μπορείτε να αναμείξετε το αμυγδαλέλαιο με μέλι σε ισόποσες δόσεις (από δύο κουταλιές του γλυκού). Το μέλι έχει αντιμικροβιακή δράση κι έτσι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μάσκες ομορφιάς και άλλα προϊόντα περιποίησης που φτιάχνετε στο σπίτι με δικά σας υλικά.

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη θρέψη της επιδερμίδας. Με την πάροδο των ετών, εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών ρυτίδες και μαύροι κύκλοι λόγω της ξηρότητας. Η ελλιπής ενυδάτωση κάνει το δέρμα να μοιάζει άτονο.

Δοκιμάστε αρχικά το αμυγδαλέλαιο σε κάποια άλλη περιοχή του σώματος, όπως το χέρι ή ο λαιμός, ώστε να διαπιστώσετε αν έχετε αλλεργία.

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκια: Ένα φυσικό προιόν της κουζίνας μας που τα... σκοτώνει
Το καλύτερο αντηλιακό είναι...
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι