ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τεχνολογία παραγωγής βλαστικών κυττάρων στην υπηρεσία της αναγεννητικής ιατρικής

Νέα αποκλειστική τεχνολογία για την παραγωγή, από το "Cell Factory" της Esperite, αυτόλογων μεσεγχυματικών και στρωματικών βλαστικών κυττάρων, εφαρμόζεται πλέον από την εταιρεία, που επεκτείνει τη δράση της στους τομείς της προληπτικής ιατρικής και της έρευνας και ανάπτυξης στην αναγεννητική ιατρική. 

Τεχνολογία παραγωγής βλαστικών κυττάρων στην υπηρεσία της αναγεννητικής ιατρικής

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την αποτελεσματική παραγωγή βλαστικών κυττάρων σε μεγάλη κλίμακα για τις ανάγκες της κλινικής εφαρμογής στην αναγεννητική ιατρική.

Το Cell Factory εφαρμόζει τεχνολογία βιοπαραγωγής βλαστικών κυττάρων βάσει κανόνων ορθής πρακτικής παραγωγής (GMP) με τη χρήση συνθετικών μέσων καλλιέργειας. Η τεχνολογία αυτή βελτιώνει την ασφάλεια για τους ασθενείς (κανένα προϊόν ζωικής προέλευσης), και την αποτελεσματικότητα στην παραγωγή των κυττάρων (δυνατότητα παραγωγής περισσότερων κυττάρων σε λιγότερο χρόνο με αυτή την μέθοδο συγκριτικά με την κλασική τεχνολογία που βασίζεται σε ορούς ζωικής προέλευσης).

Το «Cell Factory», το εργαστήριο-εργοστάσιο κυττάρων της Διεύθυνσης Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου Esperite, με επικεφαλής τον Δρ Marcin Jurga, PhD, ακολουθεί μια στρατηγική κλινικού επιπέδου ανάπτυξης προηγμένων θεραπευτικών προϊόντων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των εργαστηρίων της εταιρείας στο Βέλγιο.

Τα μεσεγχυματικά και στρωματικά βλαστικά κύτταρα (MSCs) έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά σε διάφορες θεραπείες και κλινικές δοκιμές σε όλο τον κόσμο. Οι τράπεζες του ομίλου (CryoSave και Salveo) κατέχουν το μεγαλύτερο αποθετήριο βλαστικών κυττάρων στην Ευρώπη, το οποίο δέχεται επίσης ιστό ομφάλιου λώρου και λιπώδη ιστό, που αποτελούν πολύ αποδοτικές πηγές μεσεγχυματικών και στρωματικών βλαστικών κυττάρων. Οι νέες εφαρμογές των μεσεγχυματικών κυττάρων στην αναγεννητική ιατρική απαιτούν αποτελεσματικές και ασφαλείς μεθόδους εξαγωγής και πολλαπλασιασμού των κυττάρων.

Η νέα τεχνολογία εφαρμόζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Niel του Βελγίου. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με 12 εργαστήρια που λειτουργούν με υψηλό επίπεδο ασηψίας επιτρέποντας την ταυτόχρονη και αποτελεσματική επεξεργασία, εξαγωγή και βιοπαραγωγή βλαστικών κυττάρων χωρίς κίνδυνο διασταυρούμενης επιμόλυνσης.

Η εφαρμογή της τεχνολογίας βιοπαραγωγής μεσεγχυματικών και στρωματικών βλαστικών κυττάρων είναι το θεμέλιο της πλατφόρμας βιοτεχνολογίας που υποστηρίζει την κλινική εφαρμογή των σημαντικών έργων έρευνας και ανάπτυξης που λαμβάνουν χώρα στο Cell Factory στους τομείς της παιδιατρικής νευρολογίας, της ορθοπεδικής και της επανορθωτικής και αισθητικής ιατρικής. Αρχικά, το Cell Factory θα ξεκινήσει τη βιολογική παραγωγή αυτόλογων μεσεγχυματικών κυττάρων που προέρχονται από κρυοσυντηρημένο ιστό ομφάλιου λώρου (γέλη του Wharton) για κλινικές δοκιμές σε εγκεφαλική παράλυση.

Ο Frederic Amar, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε:

"Η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας βιοπαραγωγής βλαστικών κυττάρων είναι ένα σημαντικό βήμα προς την παροχή, στους πελάτες μας, πρόσβασης στα νέα εργαλεία της αναγεννητικής ιατρικής. Διαθέτοντας μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες ομφαλοπλακουντιακού αίματος και ιστού ομφάλιου λώρου, στοχεύουμε να καθιερωθούμε ως ο ηγέτης στον τομέα των προηγμένων εφαρμογών βλαστικών κυττάρων στο χώρο της εξατομικευμένης αναγεννητικής ιατρικής."

Διαβάστε ακόμη:

Το θαυματουργό εκχύλισμα που καταπολεμά τη φλεγμονή στο δέρμα