ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Οστεοπόρωση: Πόσο ασβέστιο και βιταμίνη D χρειάζεστε για να προστατευθείτε

Η πρόληψη της οστεοπόρωσης προαπαιτεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τακτική σωματική δραστηριότητα και άσκηση, καθώς και τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ.

Οστεοπόρωση: Πόσο ασβέστιο και βιταμίνη D χρειάζεστε για να προστατευθείτε

Αυτές, βέβαια, είναι γενικές οδηγίες που -εκτός από την οστεοπόρωση- μας προστατεύουν και από πλείστες άλλες ασθένειες.

Υπάρχουν και δύο πολύ βασικά συστατικά για την προστασία των οστών από τα σημάδια του χρόνου: το ασβέστιο και η βιταμίνη D.

Είναι δύο από τα πιο σημαντικά συστατικά στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης. Το ασβέστιο είναι γνωστό για την ικανότητά του να αυξάνει την οστική πυκνότητα και να μειώνει τον κίνδυνο απώλειας της οστικής μάζας και τον κίνδυνο καταγμάτων, ενώ η βιταμίνη D βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο.

Η ποσότητα του ασβεστίου που χρειάζεται το σώμα για να περιορίσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης εξαρτάται από την ηλικία του κάθε ατόμου και από ορισμένες σημαντικές σωματικές αλλαγές, όπως είναι η εγκυμοσύνη στις γυναίκες.

Οι γυναίκες ηλικίας 19-50 ετών χρειάζονται 1.000mg ασβεστίου την ημέρα και 1.200mg αν είναι άνω των 51 ετών. Οι άνδρες που είναι 19 ετών και πάνω χρειάζονται 1.000mg ημερησίως.

Για τη βιταμίνη D, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ηλικίας 19-50 ετών χρειάζονται 400-1.000 IU (μονάδα μέτρησης βιταμίνης) ανά ημέρα, ενώ από εκείνη την ηλικία και μετά θα πρέπει να λαμβάνοιυν 800-2.000 IU κάθε μέρα για να διασφαλιστεί η σωστή αντιγηραντική προστασία των οστών τους.

Διαβάστε επίσης:

Η νέα τάση στην αντιγήρανση είναι το μπάνιο με... κρασί!

Αναζητούν στους υπεραιωνόβιους το γονίδιο της μακροζωίας αλλά... δεν το βρίσκουν

Επιστήμονες αποκαλύπτουν τον τρόπο για να ζήσουμε μέχρι τα... 120!

Δείτε πόσο μας γερνά το στρες (εικόνες)