ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Χαλάρωση στήθους: Επίμονοι μύθοι που πρέπει να ξεδιαλύνετε

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται ένα πλούσιο μπούστο και επιθυμεί το στήθος της να παραμείνει σφριγηλό για πάντα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η αυξητική και η ανόρθωση κατατάσσονται στις δημοφιλέστερες επεμβάσεις που επιλέγουν οι γυναίκες.

Χαλάρωση στήθους: Επίμονοι μύθοι που πρέπει να ξεδιαλύνετε

Δείτε τους επικρατέστερους μύθους που αφορούν στη χαλάρωση του στήθους.

- Το σουτιέν αποτρέπει τη χαλάρωση

Το σουτιέν παρέχει στο στήθος υποστήριξη, όμως δεν μπορεί να αποτρέψει την χαλάρωση που οφείλεται στη γήρανση και τη δύναμη της βαρύτητας. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το αθλητικό σουτιέν είναι απαραίτητο όταν γυμνάζεται η γυναίκα, καθώς κατά τη σωματική άσκηση είναι πιθανό να ασκείται επιπρόσθετη πίεση στο στήθος και οι συνδετικοί ιστοί να χαλαρώσουν πιο γρήγορα.

- Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις για την ανόρθωση του στήθος

Ο ίδιος ο μαστός δεν αποτελείται από μύες κι έτσι δεν είναι δυνατό να γυμναστεί. Ωστόσο, υπάρχουν μύες στο θώρακα και η εκγύμναση αυτών μπορεί να προσδώσει επιπλέον υποστήριξη στους γύρω ιστούς, όπως οι συνδετικοί ιστοί του μαστού.

- Ο θηλασμός συμβάλλει στη χαλάρωση του στήθους

Μελέτη που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην επιθεώρηση Aesthetic Surgery Journal κατέδειξε πως ο θηλασμός δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη χαλάρωση. Ο πραγματικός «υπαίτιος» είναι η ίδια η εγκυμοσύνη, καθώς η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να οδηγήσει στην έκταση των συνδέσμων του μαστού.

Διαβάστε επίσης:

Αυξητική και ανόρθωση στήθους χωρίς επέμβαση
Τι αποκαλύπτουν οι προτιμήσεις των ανδρών για το μεγάλο στήθος...
Ο "ένοχος" παράγοντας για τη γήρανση του στήθους