ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Μοναδική φροντίδα της επιδερμίδας με αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες τόσο για την ιατρική φροντίδα των ανθρώπων όσο και για τις μοναδικές αρωματικές τους ιδιότητες.

Μοναδική φροντίδα της επιδερμίδας με αιθέρια έλαια

Τα αρωματικά βότανα, τα σπάνια μπαχαρικά και οι ρητίνες που χρησιμοποιούνται στα αιθέρια έλαια ήταν κάποτε τόσο ακριβά ώστε μόνο βασιλείς μπορούσαν να τα απολαύσουν. Τώρα πια, τα πράγματα είναι διαφορετικά, τα αιθέρια έλαια είναι πολύ πιο προσιτά και μπορεί (και πρέπει!) ο καθένας να εκμεταλλευτεί τις μοναδικές τους ιδιότητες.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν μάλιστα να αναμιχθούν μέσα σε ένα "βασικό" έλαιο, όπως το καρυδέλαιο, που παίζει τον ρόλο του "κουβαλητή" για το σπανιότερο αιθέριο έλαιο. Έτσι μπορείτε να τα εφαρμόζετε στο πρόσωπο ή το σώμα σας και να παίρνετε τις ευεργετικές ιδιότητες και των δύο ή περισσοτέρων ελαίων.

Δείτε τι μπορούν να κάνουν ορισμένα αιθέρια έλαια για την επιδερμίδα σας:

Το λιβάνι έχει μελετηθεί για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Είναι αντι-μολυσματικό και συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από βλαβερά μικρόβια. Το λιβάνι είναι επίσης καταπραϋντικό για το δέρμα και τα νεύρα.

Το σανταλόξυλο έχει αποδειχτεί μέσα από αρκετές έρευνες ότι προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις της ακτινοβολίας UV-B. Βοηθάει επίσης στην αναγέννηση του δέρματος και προστατεύει από τις δερματικές λοιμώξεις.

Η λεβάντα έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και τις αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στην ταχύτερη αποκατάσταση τους δέρματος από εγκαύματα, φουσκάλες, λοιμώξεις και άλλα τραύματα, καθώς και για να βοηθήσει στη μείωση της ξηροδερμίας.

Η σμύρνα είναι γνωστό ότι είναι καταπραϋντική για το δέρμα, και συχνά χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει το "σκασμένο" δέρμα και τις μικροσκοπικές "ρωγμές" σε αυτό. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση βακτηριακών, μυκητιασικών και ιογενών λοιμώξεων του δέρματος.

Το ρόδο χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει στην μείωση της διάσπασης του κολλαγόνου στο δέρμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ελαστικότητας και στην εμφάνιση ρυτίδων.

Διαβάστε επίσης:

Τα 4 αιθέρια έλαια για υγεία και λάμψη στα μαλλιά

Συμβουλές αντιγήρανσης για τους άνδρες

Τι πρέπει να περιέχει μία καλή κρέμα ματιών

Αυτές είναι οι τροφές που "σταματούν τον χρόνο"