ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Πώς θα κρατήσετε χαμηλά τις τιμές στα τριγλυκερίδια όσο μεγαλώνετε

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο σημαντικός είναι ο ρόλος της διατροφής στην υγεία μας, αφού τα περιθώρια για... υπερβολές παντός είδους είναι πολύ περιορισμένα.

Πώς θα κρατήσετε χαμηλά τις τιμές στα τριγλυκερίδια όσο μεγαλώνετε

Ένας από τους παράγοντες που πρέπει πάντα να προσέχουμε όσο μεγαλώνουμε είναι οι τιμές των τριγλυκεριδίων στο αίμα, αφού είναι σημαντικός παράγοντας της καρδιαγγειακής υγείας.

Τα τριγλυκερίδια είναι ένας τύπος λιπιδίων στο αίμα, τα οποία μπορούν σε μεγάλες συγκεντρώσεις να αυξήσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η διαμόρφωση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η διατροφή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στο να καταφέρει κανείς να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τα τριγλυκερίδια στο αίμα του.

Δείτε τι είναι καλό να αποφεύγετε ή/και να περιορίσετε σημαντικά σε αυτή την περίπτωση:

Υπερβολική κατανάλωση φρούτων: Τα φρούτα κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό σας και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο, αν έχετε υψηλή τιμή τριγλυκεριδίων στο αίμα πρέπει να καταναλώνετε μόνο 2-3 μερίδες φρούτων ημερησίως, ώστε να περιορίσετε τα φυσικά σάκχαρα που παίρνει ο οργανισμός σας και τα οποία περιέχονται σε αυτά.

Αλκοόλ – Ροφήματα με ζάχαρη: Μικρές ποσότητες αλκοόλ κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς, αλλά αν το παρακάνετε, τότε σίγουρα θα ανεβάσετε τα τριγλυκερίδιά σας. Αυτό οφείλεται στην ζάχαρη που περιέχουν. Κάθε τροφή που έχει αυξημένη ποσότητα ζάχαρης πρέπει να την περιορίσετε. Το ίδιο ισχύει, λοιπόν, και για το αγοραστό παγωμένο τσάι, τα αναψυκτικά, τους φρουτοχυμούς κλπ.

Ψάρι σε κονσέρβα με λάδι: Το ψάρι κάνει καλό στην υγεία σας. Αλλά προτιμήστε τις κονσέρβες που είναι με νερό και όχι με λάδι.

Καρύδα: Έχει υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και πρέπει να την αποφεύγετε.

Αμυλούχες τροφές: Αν καταναλώνετε πάρα πολλά ζυμαρικά, πατάτες και δημητριακά, το σώμα σας μπορεί να μετατρέψει το άμυλο σε τριγλυκερίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιβάλλεται να τα βγάλετε από τη διατροφή σας, αλλά σίγουρα πρέπει να προσέχετε τις μερίδες που σας σερβίρουν.

Σφολιάτες και άλλα παρόμοια "έτοιμα" φαγητά: Αν έχετε ανεβασμένα επίπεδα τριγλυκεριδίων, πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών με κάθε τρόπο. Αυτό συμπεριλαμβάνει τα λιπαρά στο βούτυρο που περιέχουν τα προϊόντα σφολιάτας.

Λιπαρό κρέας: Είναι ίσως η πιο προφανής τροφή που πρέπει να περιορίσετε στο ελάχιστο.

Διαβάστε επίσης:

Πόνοι στις αρθρώσεις: Πώς θα ανακουφιστείτε

Ρυτίδες και λεπτές γραμμές: Πρόληψη σε 6 βήματα

Αντιμετωπίστε τη χαλάρωση του δέρματος σε 3 βήματα

Τα 7 συστατικά για την απόλυτη «συνταγή» αντιγήρανσης