ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τρία επικίνδυνα συστατικά στα αντιγηραντικά προϊόντα για τα μαλλιά σας

Όλοι θέλουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά ανεξάρτητα από τα χρόνια που... περνούν από πάνω τους.

Τρία επικίνδυνα συστατικά στα αντιγηραντικά προϊόντα για τα μαλλιά σας

Έτσι, πολλοί άνθρωποι προμηθεύονται σαμπουάν και άλλα προϊόντα περιποίησης και αντιγηραντικής προστασίας των μαλλιών προτού καν εμφανιστούν οι πρώτες άσπρες τρίχες.

Πολλά από τα προϊόντα αυτά περιέχουν πρόσθετα που δεν είναι επικίνδυνα μόνο για τα μαλλιά σας, αλλά και για τη γενική υγεία σας.

Όταν αγοράζετε προϊόντα αντι-γήρανσης για τα μαλλιά σας, διαβάζετε πάντα την ετικέτα προσεκτικά και προσπαθήστε να αποφεύγετε τα ακόλουθα συστατικά:

Παραφίνες (ορυκτέλαια)

Πολλά προϊόντα για τα μαλλιά περιέχουν παραφίνη, επειδή λειτουργεί ως ένα φθηνό υλικό που δίνει όγκο στην τρίχα. Τα ορυκτέλαια προέρχονται κατά κανόνα από τη βαζελίνη. Έχει αποδειχθεί ότι αυτές οι ουσίες δεν έχουν πολλά οφέλη στην φροντίδα της τρίχας, επειδή τα μόριά τους είναι πολύ μεγάλα για να διαπεράσουν την επιδερμίδα και να θρέψουν την βάση της. Ως εκ τούτου, καταλήγουν να συσσωρεύονται στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής. Οι παραφίνες χρησιμοποιούνται κυρίως σε προϊόντα αντιγήρανσης για τα μαλλιά, όπως κοντίσιονερ και ενυδατικές κρέμες.

Αρωματικά πρόσθετα

Όταν προστίθενται αρώματα σε προϊόντα αντιγήρανσης για τα μαλλιά, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις, ειδικά στα άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Εάν έχετε πιτυρίδα, ελέγξτε αν τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείτε περιέχουν άρωμα. Είναι πιο σημαντικό το τα μαλλιά σας να είναι καθαρά και υγιεινά παρά να μυρίζουν όμορφα. Τα αρώματα είναι ουσιαστικά συνθετικές χημικές ουσίες και πολλά από αυτά μπορεί να είναι τοξικά.

Χημικές ενώσεις νατρίου SLS και SLES

Οι SLS (Sodium Lauryl Sulfate) και SLES (Sodium Laureth Sulfate) είναι ενώσεις που χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα και καλλυντικά για τα μαλλιά, λόγω της ιδιότητάς τους να δημιουργούν αφρό που καθαρίζει την τρίχα. Ακόμα κι αν το SLS προέρχεται από καρύδες, δεν είναι απαραίτητα ένα φυσικό προϊόν και γι' αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, πιτυρίδα, και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις. Το SLS έχει αποδειχθεί επίσης ότι προκαλεί τριχόπτωση αν δεν ξεπλυθεί σωστά, χάρη στα υπολείμματα που καταλήγουν να διαπερνούν το δέρμα της κεφαλής και μπορεί να βλάψουν τον θύλακα της τρίχας.

Διαβάστε επίσης:

Η διατροφή αντιγήρανσης που σώζει από την αρθρίτιδα

10 απόλυτα βήματα ψυχικής & σωματικής αντιγήρανσης

Πώς θα κρατήσετε χαμηλά τις τιμές στα τριγλυκερίδια όσο μεγαλώνετε

Πόνοι στις αρθρώσεις: Πώς θα ανακουφιστείτε