Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Όλα όσα πρέπει να κάνουμε για ένα υγιές χαμόγελο

Μάλιστα, μόλις πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου, η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, μας θύμισε να μην αμελούμε να φροντίζουμε τα δόντια και το χαμόγελό μας. Και αυτό, όχι μόνο γιατί ένα υγιές χαμόγελο μας κάνει να αισθανόμαστε πιο όμορφα -άρα αυξάνει και την αυτοπεποίθησή μας- αλλά κυρίως, επειδή συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του σώματος συνολικά.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2024 έχει καθιερωθεί ως Έτος Στοματικής Υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, όσον αφορά στην αξία της στοματικής υγείας και την προσπάθεια υιοθέτησης μίας πρότυπης φροντίδας του στόματος. Σχετικά με την ανάδειξη της άρρηκτης σύνδεσης της στοματικής με τη γενική υγεία και τα οφέλη που έχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, η ΑΙΜ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, υπενθυμίζοντάς μας πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τα δόντια και το χαμόγελό μας.

Και εδώ, προκύπτει το εξής ερώτημα: Πόσο εύκολο, είναι να φροντίζουμε το χαμόγελό και τη στοματική μας υγιεινή κάθε μέρα, όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι γρήγοροι και ο προσωπικός χρόνος για το παραμικρό περιορισμένος; Κι όμως είναι, αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω, απλές συμβουλές, χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ χρόνο.

#1 Δεν ξεχνάμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι μια υπόθεση ούτε πέντε λεπτών. Για την ακρίβεια, οι οδοντίατροι προτείνουν τουλάχιστον δύο λεπτά, ενώ κάποιοι από αυτούς συνιστούν τρία λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα, μάλιστα, μπορούμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας, μετά από κάθε γεύμα, με μία φθοριούχα οδοντόκρεμα, από τη σειρά White Now της ΑΙΜ, η οποία φροντίζει το χαμόγελό μας, ενώ παράλληλα, μας βοηθάει να έχουμε άμεσα ένα λευκό χαμόγελο.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας την οδοντόκρεμα AIM White Now Time Correct, η οποία προστέθηκε πρόσφατα στη σειρά, έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε τρεις φορές πιο λευκά δόντια άμεσα. Επιπλέον, η οδοντόκρεμα συμβάλλει στη διόρθωση των χρόνιων κίτρινων λεκέδων για να έχουμε λαμπερό χαμόγελο που αντέχει στον χρόνο.

#2 Αλλάζουμε την οδοντόβουρτσά μας κάθε δύο με τρεις μήνες

Χρησιμοποιώντας συχνά την οδοντόβουρτσα, οι τρίχες της φθείρονται και κατά συνέπεια η οδοντόβουρτσα δεν απομακρύνει όσο χρειάζεται τις τροφές. Έτσι, παραμένουν υπολείμματα ανάμεσα στα δόντια, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται πλάκα, που ευθύνεται για φλεγμονές στα ούλα, όπως η ουλίτιδα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να την αλλάζουμε συχνά.

Σχετικά με την κατάλληλη οδοντόβουρτσα, είναι σημαντικό να επιλέγουμε κάποια με ανατομική λαβή και την κατάλληλη κεφαλή για να φτάνει ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του στόματος. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να έχει μαλακές ίνες, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο τραυματισμός των ούλων και των δοντιών μας. Ακριβώς αυτή είναι η λύση που παρουσιάζει η ΑΙΜ στις οδοντόβουρτσες, μέσα από τους τέσσερις νέους κωδικούς Sensisoft. Μάλιστα, ξεχωρίζει ο κωδικός Charcoal, με 17 πιο λεπτές άκρες, ώστε να μην υπάρχει σημείο του στόματος που να μην μπορεί να προσεγγίσει.

#3 Δεν αμελούμε την επίσκεψη στον οδοντίατρο μας

Μπορεί οι «σύμμαχοι» μας για υγιές χαμόγελο σε κάθε ηλικία, να έχουν την «υπογραφή» της ΑΙΜ, όμως η αλήθεια είναι πως εξίσου σημαντικός είναι και ο οδοντίατρός μας. Για την ακρίβεια, προτείνεται να «κλείνουμε» ραντεβού μαζί του δύο φορές τον χρόνο, για να κάνουμε το απαραίτητο check up και τον καθαρισμό μας. Έτσι, θα μπορούμε να διατηρούμε το χαμόγελό μας καθαρό και υγιές.

Και για εμάς, που θέλουμε να γνωρίζουμε ακόμη περισσότερα, το μόνο που χρειάζεται είναι να δούμε το παρακάτω βίντεο της ΑΙΜ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, σχετικά με τις καλές συνήθειες στοματικής υγείας που πρέπει όλοι μας να υιοθετήσουμε, όπου η Πρέσβειρα της ΑΙΜ, Δούκισσα Νομικού, συνομιλεί με την Οδοντίατρο Λίνα Μαρτζέλου.

https://www.instagram.com/reel/C4vmu2xt3-y/

Συμβουλές για το πιο υγιές και λαμπερό χαμόγελο των παιδιών μας

Φυσικά, ειδικά για εμάς τους γονείς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζουμε και για το χαμόγελο των παιδιών μας. Άλλωστε, η στοματική υγεία χρόνια δεν κοιτά. Ξεκινώντας από το πρώτο τους δοντάκι και μέχρι την ανάπτυξη όλων των ενήλικων δοντιών τους, είναι σημαντικό να φροντίζουμε τη στοματική τους υγιεινή και να τα βοηθάμε να αποκτήσουν καλές στοματικές συνήθειες.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η ΑΙΜ διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να προστατεύσει τα παιδικά χαμόγελα, τόσο σε οδοντόκρεμα όσο και σε οδοντόβουρτσα. Έτσι, μπορούμε να φροντίζουμε για τα χαμόγελα των παιδιών μας από την ηλικία των 2 ετών. Επιπλέον, η εταιρεία δημιούργησε διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες στην ιστοσελίδα της ΑΙΜ έτσι ώστε να μην αμελούμε -ούτε εμείς αλλά ούτε και τα παιδιά μας- το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών.

AIM.jpg

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως η στοματική υγιεινή αποτελεί τρόπο ζωής. Αρκεί να εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα τους στοματικούς «συμμάχους» της ΑΙΜ, έτσι ώστε το χαμόγελό μας να λάμπει καθημερινά!