ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί δεν έχει αποτέλεσμα η δίαιτα που κάνετε

Η προσεκτική διατροφή, η μέτρηση των θερμίδων και η τακτική άσκηση είναι απαραίτητα αλλά όχι αρκετά για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα πάρετε επιπλέον κιλά.

Γιατί δεν έχει αποτέλεσμα η δίαιτα που κάνετε

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που σας παχαίνουν "κρυφά" και τους οποίους δεν τους φαντάζεστε.

Δείτε ποιοι είναι αυτοί και... πάρτε τα μέτρα σας:

Στρες

Η έκθεση στο στρες είναι αναπόφευκτη. Αλλά το υπερβολικό άγχος θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να χάσετε βάρος. Μερικοί από εμάς έχουν την τάση να καταφεύγουν στο ψυγείο για να αντιμετωπίσουν το στρες της καθημερινότητας. Αυτό οδηγεί σε υπερβολική κατανάλωση φαγητού εξαιτίας του στρες και μοιραία σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Επίσης, όταν είμαστε στρεσαρισμένοι, το σώμα μας απελευθερώνει με φυσικό τρόπο κορτιζόλη, μια ορμόνη η οποία είναι γνωστή και ως "η ορμόνη του στρες" και η οποία έχει συνδεθεί με την αυξημένη αποθήκευση λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.

Ύπνος

Οι άνθρωποι που ξεκουράζονται καλά μέσω του ύπνου τείνουν να είναι περισσότερο δραστήριοι και ως εκ τούτου να διατηρούν ένα πιο φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Η στέρηση ύπνου επιβραδύνει το μεταβολισμό του σώματος το επόμενο πρωί, κάτι που σημαίνει ότι καίτε λιγότερες θερμίδες. Το αίσθημα κόπωσης μπορεί επίσης να σας κάνει να στραφείτε σε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη για μια άμεση "ένεση" ενέργειας, αφού ο εγκέφαλος έχει μάθει να αναζητάει την ζάχαρη ως πηγή γλυκόζης.

Ρυθμός κατανάλωσης του γεύματος

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν, αλλά υπάρχει μια καθυστέρηση στον χρόνο που χρειάζεται το στομάχι να στείλει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχει γεμίσει και άρα ότι ο οργανισμός είναι πλήρης. Γι' αυτό είναι σημαντικό να μην βιάζεστε όταν τρώτε, αφού το πιο πιθανό είναι ότι με αυτό τον τρόπο καταναλώνετε περισσότερη τροφή (και άρα θερμίδες) από όση χρειάζεστε.

Αλλεργίες

Πολλές φορές, για να αντιμετωπίσετε μια αλλεργική έξαρση ο γιατρός, σας συνιστά την λήψη αντιισταμινικών. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα αντιισταμινικά αυξάνουν την όρεξη και σε ορισμένες περιπτώσεις συνταγογραφούνται σε ασθενείς με ανορεξία.

Δεν κάνετε καθόλου αποτοξίνωση

Το συκώτι είναι ένα από τα πιο βασικά όργανα του σώματος. Είναι υπεύθυνο για τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού, τον οποίο αποτοξινώνει και μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια όταν χρειάζεται. Αλλά όταν ο οργανισμός είναι γεμάτος τοξίνες (αλκοόλ, fast food κλπ) τότε το συκώτι δίνει προτεραιότητα στην αποτοξίνωσή του και δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί το λίπος αποτελεσματικά και να βοηθήσει στην καύση των θερμίδων.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι τροφές που αποτοξινώνουν το συκώτι

Τι να τρώτε για να κάψετε περισσότερο λίπος

Πώς θα καταλάβετε αν ο μεταβολισμός σας λειτουργεί σωστά

Τα 5 μυστικά της οριστικής απώλειας βάρους