ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας χυμός και ένα smoothie για άμεση τόνωση του ανοσοποιητικού

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των περιπτώσεων κρυολογήματος και γρίπης με βασικό κοινό παρονομαστή τις χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Ένας χυμός και ένα smoothie για άμεση τόνωση του ανοσοποιητικού

Αν δεν καταφέρατε να ξεφύγετε από το κρυολόγημα και αναζητάτε τρόπους για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ώστε να απαλλαγείτε συντομότερα από τον βήχα, τα οστά που πονάνε, το συνάχι και τον πυρετό, τότε είναι σώφρον να προσθέσετε άμεσα στην καθημερινή σας διατροφή τα ακόλουθα:

Χυμός με πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και ακτινίδιο: Αυτός ο χυμός είναι γεμάτος με βιταμίνη C -η οποία προστατεύει από ανοσοανεπάρκειες- και βιταμίνη Κ, η οποία υποστηρίζει τα υγιή οστά. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι περιέχει 6 γραμμάρια ινών ανά ποτήρι, το οποίο κάνει καλό στην πέψη και την σωστή λειτουργία του εντέρου. Τέλος, περιέχει μόλις 156 θερμίδες ανά ποτήρι, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα σας βγάλει εκτός προγράμματος της όποιας δίαιτας ξεκινήσατε από την... 1 Ιανουαρίου!

Smoothie με ακτινίδιο, παπάγια και παγωμένο γιαούρτι: Το συγκεκριμένο μείγμα φρούτων και γιαουρτιού είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και ασβεστίου, ενώ είναι και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και νάτριο. Επίσης αυτό το smoothie περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, κάτι που σημαίνει ότι θα μειώσει το αίσθημα πείνας σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα σας βοηθήσει να επιδιορθώσετε τους μυς σας. Θέλει λίγο παραπάνω προσοχή σε σχέση με τον προηγούμενο χυμό, επειδή περιέχει περίπου 307 θερμίδες ανά ποτήρι, οπότε πρέπει να το συνυπολογίσετε με προσοχή στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Σπιρουλίνα: Εσείς ξέρετε από τι παρασκευάζεται;

Έτσι θα αποφύγετε το έλκος στομάχου

Ποδάγρα: Ποια διατροφή πρέπει να ακολουθείτε

Έρευνα: Το αβοκάντο ρίχνει τη χοληστερίνη