ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υψώστε τείχος στο μεταβολικό σύνδρομο με αυτό το εκχύλισμα

Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών στο Πόζναν της Πολωνίας, έδειξε ότι υπάρχει ένα εκχύλισμα από ένα πασίγνωστο φυτό, το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην καταπολέμηση της υπέρτασης, της υψηλής χοληστερόλης, του σακχάρου στο αίμα και της φλεγμονής στον οργανισμό.

Υψώστε τείχος στο μεταβολικό σύνδρομο με αυτό το εκχύλισμα

Ο λόγος γίνεται για το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού, το οποίο αποδείχτηκε ότι κάνει όλα τα παραπάνω όταν λαμβάνεται σε συγκεκριμένη δοσολογία ως συμπλήρωμα διατροφής.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες με επικεφαλής τον δρ Pawel Bogdanski, εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 56 ανθρώπων, οι οποίοι ήταν όλοι παχύσαρκοι, με αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη και υπερτασικοί, δηλαδή είχαν όλα εκείνα τα σημάδια που ορίζουν ένα άτομο με μεταβολικό σύνδρομο.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν ένα συμπλήρωμα διατροφής από εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, σε τέτοια ποσότητα ώστε να λαμβάνουν περίπου 208mg από την πιο σημαντική κατεχίνη στο πράσινο τσάι, την επιγαλλοκατεχίνη.

Ύστερα από τρεις μήνες, διαπίστωσαν ότι όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μειώσει σημαντικά τόσο τη συστολική, όσο και τη διαστολική τους πίεση, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, την κακή χοληστερόλη (LDL) και τα τριγλυκερίδια.

Επιπλέον παρουσίασαν σημαντική μείωση στην φλεγμονή του οργανισμού.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η συχνή λήψη επιγαλλοκατεχίνης μπορεί να αποδειχθεί "σωτήρια" για άτομα με μεταβολικό σύνδρομο.

Διαβάστε επίσης:

Τι να πίνετε για καλύτερες επιδόσεις στη γυμναστική

Κινόα: Γιατί είναι η υπερτροφή των υπερτροφών

Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές χοληστερίνης

Πρόσθετα στα τρόφιμα συνδέονται με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα