ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τέσσερις τροφές που βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης

Θέλετε να μην τρώτε πολύ, ώστε να χάσετε μερικά κιλά, αλλά ταυτόχρονα να μη νιώθετε πείνα;

Τέσσερις τροφές που βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης
Bigstock

Αυτό τον "μαγικό" συνδυασμό μπορούν να σας προσφέρουν ορισμένες τροφές, οι οποίες θα σας κάνουν να νιώθετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε καλύτερα την επιθυμία σας για σνακ ή/και για μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού στο κανονικό σας γεύμα.

Δείτε με ποιες τροφές μπορείτε να το πετύχετε αυτό:

Βρώμη

Δεν είναι απλά μία από τις πιο υγιεινές τροφές και σημαντική για την καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά μόλις δύο μερίδες ημερησίως μπορούν να μειώσουν την LDL χοληστερόλη κατά περισσότερο από 5% σε μόλις έξι εβδομάδες. Το κλειδί γι' αυτό είναι η βήτα-γλυκάνη. Αυτή περιέχει μια ουσία που απορροφά την LDL, την οποία εν συνεχεία το σώμα σας αποβάλλει.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή και τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 7-28 γραμμάρια. Η μεγάλη τους περιεκτικότητα σε νερό, θα σας κάνει να νιώθετε χορτασμένοι ευκολότερα.

Σπαράγγια

Αυτό το μοναδικό λαχανικό είναι πλούσιο σε ινουλίνη, μια ειδική ίνα που βοηθά τα "καλά" βακτήρια στο πεπτικό σας σύστημα. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες που θα σας βοηθήσουν να έχετε λιγότερες λιγούρες.

Μπανάνες

Εκτός από πολλές ίνες, μια μέτρια μπανάνα φέρνει ήπια αύξηση του σακχάρου στο αίμα και προσφέρει το 30% της ημερήσιας ανάγκης σας σε βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει σεροτονίνη. Όσο περισσότερη σεροτονίνη έχετε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να έχετε αυξημένο στρες και άγχος, που φέρνουν επιθυμία για σνακ και γλυκά.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές εκτός από τα ψάρια βελτιώνουν την όραση

Γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι τόσο σημαντικά στην διατροφή σας

Τι να προσέχετε για να έχετε καλύτερο μεταβολισμό

Τι να αλλάξετε στο μαγείρεμα για πιο υγιεινά πιάτα