ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά

Τώρα που ξεκινούντα σχολεία, κάθε γονιός ανησυχεί τι είναι καλό να πάρει μαζί του το παιδί γιακολατσιό.

Υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά

Τώρα που ξεκινούντα σχολεία, κάθε γονιός ανησυχεί τι είναι καλό να πάρει μαζί του το παιδί γιακολατσιό. Γι’ αυτό κι εμείς σας δίνουμε ιδέες και έξυπνες λύσεις!

1. Καρότο

Το καρότο είναιεξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βήτα-καροτενίου· τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά ενισχύουντην όραση, χτίζουν γερά κόκκαλα και δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι,το παιδί σας θα μπορεί να αποδώσει μέσα στην τάξη, ενώ παράλληλα θα αποφύγειμικροτραυματισμούς και κολλητικές ασθένειες. Τα παιδιά συνήθως δεν αγαπούν ταλαχανικά, το καρότο όμως αποτελεί εξαίρεση. Μπορείτε να το κόψετε σε μικρά κομμάτιαγια να είναι πιο εύκολο για το παιδί να το φάει.

2. Γιαούρτι

Το γιαούρτι δεν παρέχειστα παιδιά μόνο τον απαραίτητο σίδηρο, αλλά και κάλιο, το οποίο βοηθά στηλειτουργία της καρδιάς και των μυών. Εάν το παιδί σας δεν αγαπά το απλόγιαούρτι, ενισχύστε το με δημητριακά και φρούτα.

3. Κόκκινη πιπεριά

Η βιταμίνη C είναι πολύτιμος σύμμαχος του οργανισμού στηνκαταπολέμηση του κρυώματος. Γνωρίζατε όμως ότι η γλυκιά, κόκκινη πιπεριά έχει τιςδιπλάσιες ποσότητες βιταμίνης C από το πορτοκάλι;Μπορείτε να προσθέσετε το πεντανόστιμο αυτό λαχανικό στο σάντουιτς που θα πάρειμαζί του το παιδί στο σχολείο.

4. Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα είναι η νούμερο 1 πηγή καλίου και είναι πλούσια σε βιταμίνη Ακαι βήτα-καροτένιο. Βοηθά λοιπόν την καρδιά, το σκελετό, τους μύες, τα μάτιακαι το ανοσοποιητικό σύστημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι εύκολο ναενταχθεί στο καθημερινό κολατσιό, αξίζει όμως να δοκιμάσετε να φτιάξετε σπιτικάπατατάκια στο φούρνο.

5. Τομάτα

Η τομάτα περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Ε και τολυκοπένιο. Μπορείτε να την προσθέσετε στο σάντουιτς (πάντα μαζί με κόκκινηπιπεριά) ή να φτιάξετε μια σπιτική σος που θα αρέσει στο παιδί σας (φυσικά γιανα συνοδεύσει τα πατατάκια γλυοκοπατάτας!).