ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Περισσότερη ενέργεια χωρίς καφεΐνη!

Όταν θέλουμεάμεση τόνωση, συνήθως η πρώτη μας κίνηση είναι να αναζητήσουμε μια κούπα καφέ.

Περισσότερη ενέργεια χωρίς καφεΐνη!

Όταν θέλουμεάμεση τόνωση, συνήθως η πρώτη μας κίνηση είναι να αναζητήσουμε μια κούπα καφέ.

Δε χρειάζεται όμωςνα «φορτώνουμε» τον οργανισμό μας με υπερβολικές ποσότητες καφέ, αφού υπάρχουνεναλλακτικοί τρόποι να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την κόπωση. Μάθετε πού «κρύβεται»η ενέργεια που χρειαζόμαστε.

1. Τσίχλα

Η τσίχλα δε μας δίνειμόνο δροσερή αναπνοή αλλά αναζωογονεί και το σώμα. Μελέτη που πραγματοποιήθηκετο 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι τα άτομα που μασάνε τσίχλα για 15 λεπτάβρίσκονται σε εντονότερη εγρήγορση. Η τσίχλα αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς, μεαποτέλεσμα να βελτιώνεται την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο.Παράλληλα, ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, δίνοντάς μας την ενέργεια που μας λείπει.

2. Προϊόνταολικής άλεσης

Το λευκό αλεύρι μαςδίνει ενέργεια, αλλά μόνο προσωρινά. Αντιθέτως, τα προϊόντα ολικής άλεσης κρατούνμακριά την πείνα και τη λιγούρα και μας κρατούν σε εγρήγορση για περισσότερηώρα. Αντικαθιστώντας τρεις μερίδες επεξεργασμένων υδατανθράκων με προϊόντα ολικής άλεσης παραμένουμε δραστήριοιόλη την ημέρα, χωρίς να πεινάσουμε ή να κουραστούμε.

3. Φως

Η έλλειψη φωτόςειδοποιεί το σώμα πως είναι ώρα για ύπνο. Το δυνατό φως όμως ξυπνά τονεγκέφαλο. Το είδος του φωτισμού παίζει ρόλο στη συγκέντρωσή μας, καθώς έρευναπου πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ερευνών για το Φως στη Νέα Υόρκη έδειξε ότιτο κόκκινο φως είναι πιο αποτελεσματικό το απόγευμα ώστε να μας κρατήσειξύπνιους, σε σύγκριση με το μπλε φως.

4. Καινούριεςπληροφορίες

Ερευνητές από τοΠανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι όταν απασχολούμε τον εγκέφαλοδημιουργικά και ενεργητικά, τότε παραμένει σε εγρήγορση. Μπορούμε νακαταπολεμήσουμε τη νύστα και την κούραση απλώς μαθαίνοντας μια νέα πληροφορία.