ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο παράδοξος παράγοντας που καθορίζει πώς πίνουμε τον καφέ μας!

Προτιμάτε σκέτο τον καφέ σας και σας αρέσει η μαύρη σοκολάτα, γιατί η γλυκιά γεύση σας χαλάει.
Ο παράδοξος παράγοντας που καθορίζει πώς πίνουμε τον καφέ μας!

Προτιμάτε σκέτο τον καφέ σας και σας αρέσει η μαύρη σοκολάτα, γιατί η γλυκιά γεύση σας ενοχλεί;


Απάντηση στο γιατί μερικοί άνθρωποι προτιμούν τις πικρές γεύσεις, δίνει μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, από επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου Monell, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είναι ζήτημα γονιδίων.


Συγκεκριμένα, σε άτομα που τους αρέσει η πικρή γεύση, τα γευστικά τους κύτταρα είναι γενετικά κατασκευασμένα να αντιλαμβάνονται και να επιζητούν το πικρό και όχι το γλυκό.


Ωστόσο, δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση αν υπάρχει ανάγκη του οργανισμού για κάτι γλυκό ή πικρό, ή απλά η προσθήκη ζάχαρης επηρεάζει τη διαδικασία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ