ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η νευρική ανορεξία χτυπά όλο και περισσότερους άνδρες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Βρετανοί ερευνητές, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια οι έφηβοι και οι νέοι άνδρες, που υποφέρουν
Η νευρική ανορεξία χτυπά όλο και περισσότερους άνδρες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Βρετανοί ερευνητές, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια οι έφηβοι και οι νέοι άνδρες, που υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές, καθώς λανθασμένα θεωρείται ότι η ανορεξία και η βουλιμία χτυπούν μόνο τις γυναίκες.

Όπως, χαρακτηριστικά επισημαίνουν επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Γλασκώβης στην έκθεσή τους, οι άνδρες με διατροφικές διαταραχές αποτελούν το 25% στο σύνολο των καταγεγραμμένων περιπτώσεων.

«Πολλά περιστατικά δεν γίνονται αντιληπτά λόγω της λανθασμένης αντίληψης για γυναικείες ασθένειες, που έχουν ακόμη αρκετοί γονείς και κυρίως οικογενειακοί γιατροί», τονίζεται στο πόρισμα.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η διαπίστωση των ερευνητών ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τόσο οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες βιώνουν μεγάλες πιέσεις για να έχουν το ιδανικό σώμα.