ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές με ρύζι, μυρωδικά, σταφίδες και κουκουνάρι υπό τις οδηγίες του Ηλία Μαμαλάκη.

Γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι

Μερίδες : για ένα μεσαίο ταψί του φούρνου Χρόνος προετοιμασίας : 30m Χρόνος ψησίματος : 1:35 h Έτοιμο σε : 2:5 h

Υλικά

8 ντομάτες μέτριες, σφιχτές
4 πιπεριές μεγάλες, για γέμισμα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο +1 φλιτζανάκι του καφέ επιπλέον για το ταψί
2 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη
1 νεροπότηρο ρύζι για γεμιστά
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
1 φλιτζάνι γαλέτα για το πασπάλισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr