ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η τροφή-κλειδί για αδυνάτισμα και καλή υγεία ταυτόχρονα

Η τροφή-κλειδί για αδυνάτισμα και καλή υγεία ταυτόχρονα

Προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά που τυχόν έχετε, αλλά ταυτόχρονα ανησυχείτε ότι θα στερήσετε τον οργανισμό σας από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά;

Η λύση, ανεξάρτητα από το είδος της δίαιτας που θα επιλέξετε να ακολουθήσετε με την βοήθεια του διατροφολόγου σας, είναι οι σούπες.

Και αν το καλοκαίρι είναι πιο δύσκολο να τρώμε σούπα, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα, τώρα που μπαίνει το φθινόπωρο οι σούπες είναι η καλύτερή σας επιλογή.

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο πολύ ενσωματώνει κανείς τις σούπες στην διατροφή του, τόσο πιο πιθανό είναι να μειώσει το σωματικό του βάρος και το συνολικό λίπος του σώματός του (χαμηλότερος δείκτης μάζας σώματος).

Μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη, ενώ σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι έχοντας καταναλώσει λιγότερες θερμίδες.

Επίσης, οι σούπες μπορεί να παρασκευαστούν σχεδόν με κάθε πολύτιμο θρεπτικό συστατικό. Με μια ποικιλία λαχανικών εξασφαλίζετε ότι θα λάβετε σχεδόν κάθε απαραίτητη βιταμίνη που χρειάζεται ο οργανισμός σας, ενώ όπως είναι γνωστό μπορείτε να την απολαύσετε και με ψάρι και με κρέας, προκειμένου να πάρετε και όλες τις απαραίτητες πρωτεΐνες.

Τέλος, μπορείτε να προσθέτετε κάθε φορά και διάφορα μπαχαρικά, όπως πιπέρι καγιέν και πιπεριές που περιέχουν καψαϊκίνη, τα οποία όχι μόνο προσθέτουν σε γεύση, αλλά σας βοηθούν να αυξήσετε τις καύσεις και να χάσετε ακόμα περισσότερο λίπος.

Διαβάστε επίσης:

Οι λιπαρές τροφές που κακώς δεν καταναλώνετε

Τρεις αιτίες-έκπληξη που έχετε αυξημένη όρεξη

Πώς μια μπριζόλα θα σας σώσει από την υπέρταση

Το workout που θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά των διακοπών