ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε ελληνικές «υπερτροφές» που θωρακίζουν την υγεία

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να μαθαίνουν, να αναγνωρίζουν και να αναζητούν εκείνες τις τροφές που προσφέρουν τα περισσότερα οφέλη στην υγεία τους.

Πέντε ελληνικές «υπερτροφές» που θωρακίζουν την υγεία

Οι τροφές που συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες πολύ σημαντικών θρεπτικών συστατικών ονομάζονται "υπερτροφές" και οι διατροφολόγοι τις συστήνουν.

Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολλές από αυτές τις υπερτροφές.

Εμείς σας παρουσιάζουμε πέντε από εκείνες που μας τις προσφέρει απλόχερα η ελληνική γη.

Αμύγδαλα

Με πολύ υψηλή θρεπτική αξία, τα αμύγδαλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, βιταμινών και καλών λιπαρών που βοηθούν και προστατεύουν τη λειτουργία της καρδιάς. Μια μερίδα αμυγδάλων είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, πρωτεϊνών, καλίου, ασβεστίου, φωσφόρου, σιδήρου και πολυακόρεστων λιπαρών.

Ρόδι

Το ρόδι θεωρείται "ο καρπός της ζωής" και συμβολίζει την καλή τύχη και όχι άδικα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες, τα ρόδια βοηθούν την πέψη, την απώλεια βάρους και την υγεία της καρδιάς.

Κάπαρη

Σπανίως την αναφέρουμε μαζί με τις υπόλοιπες υπερτροφές, αλλά η κάπαρη είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι πολύ πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φυτικών ινών και βιταμίνης C.

Δίκταμο

Στην ελληνική μυθολογία, η Αφροδίτη χρησιμοποίησε δίκταμο για να γιατρέψει την πληγή του Αινεία και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σας κάνει να υποψιαστείτε για τις μοναδικές ιδιότητες αυτού του φυτού. Μελέτες έχουν δείξει ότι το δίκταμο, το οποίο είναι συχνά ένα συστατικό σε τσάι βοτάνων, έχει πολύ ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Κορινθιακή σταφίδα

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, κάλιο και βιταμίνη Β.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε λόγοι για να πίνετε νερό με λεμόνι κάθε πρωί

Αδυνάτισμα: Ετοιμάζουν ρόφημα που θα "εκτοξεύει" τον μεταβολισμό

Τα προϊόντα με τα περισσότερα φυτοφάρμακα στα ράφια

Οι top-10 τροφές για την πρόληψη των φραγμένων αρτηριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ