ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βελουτέ κόκκινης φακής με σέλερι και αβγοτάραχο

Βελουτέ κόκκινης φακής με σέλερι και αβγοτάραχο

Η σούπα φακής είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο για κάθε ημέρα. Όμως στη βελουτέ εκδοχή της και με κόκκινη φακή ανοίγει εύκολα και ένα πιο επίσημο τραπέζι. Το σέλερι και το αβγοτάραχο στο τέλος της δίνουν ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση και εμφάνιση.

Υλικά

250γρ. φακές κόκκινες
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, φρέσκο ή από κύβο βιολογικό
1 πορτοκαλόφλουδα
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο καθαρισμένο, σε ροδέλες
1 δαφνόφυλλο
1 κρεμμύδι, σε χοντρές φέτες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 κλωνάρι σέλερι, σε φετούλες
12 φέτες αβγοτάραχο
μερικά κριτσίνια καρότου

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr