Χρυσοί Σκούφοι 2015: Τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα
H χθεσινοβραδινή λαμπερή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων στην αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία ανέδειξε τα εστιατόρια Etrusco και Funky Gourmet στην κορυφή της κατάταξης.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα τρία εστιατόριά του -σε Κέρκυρα, Αθήνα και Ρόδο- να βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο και το κερκυραϊκό Etrusco να αποσπά για τρίτη συνεχή χρονιά 2 Σκούφους ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. Με μόνη διαφορά φέτος την ισοβαθμία του με το πολυαισθητικό Funky Gourmet της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσου, το οποίο έλαβε εξίσου 16,5/20 βαθμούς και 2 Χρυσούς Σκούφους.
Οι Δημήτρης Αντωνόπουλος και Ορέστης Ανδρεαδάκης ανέλαβαν την ομαλή ροή της βραδιάς ως παρουσιαστές, ενώ το μενού επιμελήθηκαν 6 νέοι αντιπροσωπευτικοί εκπρόσωποι της ελληνικής κουζίνας με πιάτα που επίσης αποθεώθηκαν από όσους παραβρέθηκαν στο εντυπωσιακό event. Πρόκειται για τους Αθηναγόρα Κωστάκο (Bill & Coo), Μιχάλη Νουρλόγλου (Abovo), Ευγένιο Βαρδακαστάνη (Μεγάλη Βρεταννία-King George), Γκίκα Ξενάκη (Aleria), Αλέξανδρο Τσιοτίνη (Calypso) και Παναγιώτη Γιακαλή (The Margi).
Σημειώνουμε ότι ο Χρυσός Σκούφος απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω, ενώ στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται με 14/20 και πάνω. Τη φετινή χρονιά 10 από τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια διακρίθηκαν επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Δείτε στο Olivemagazine τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο