ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο επιστημονικός τρόπος για να μην ψωνίζετε ανθυγιεινά στο super market!

Κάνετε πάντα λίστα πριν πάτε για ψώνια στο σουπερμάρκετ, προκειμένου να προσέχετε τι αγοράζετε, ωστόσο κάθε φορά οι παρορμήσεις σας, όταν φτάνετε στα ράφια, σας νικούν με αποτέλεσμα τις ανθυγιεινές επιλογές;

Ο επιστημονικός τρόπος για να μην ψωνίζετε ανθυγιεινά στο super market!

Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν έναν πολύ απλό τρόπο για να βοηθήσουν τους αγοραστές να ελέγξουν τις παρορμήσεις τους, όταν περνούν την πόρτα του σούπερ μάρκετ.

Προκειμένου να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα, πραγματοποίησαν τρεις μελέτες.

Στην πρώτη μελέτη, δόθηκε τυχαία 120 αγοραστές είτε ένα μήλο, είτε ένα μπισκότο ή τίποτα, όταν έφτασαν στο σούπερ μάρκετ. Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές έδωσαν ένα μήλο ή ένα μπισκότο σε 56 συμμετέχοντες. Στην τρίτη μελέτη, οι ερευνητές θέλησαν να δουν εάν ένα σνακ χαρακτηριζόταν ως ανθυγιεινό ή υγιεινό, πως θα επηρέαζε αυτό την συμπροφορά των αγοραστών.

Και οι τρεις ομάδες κλήθηκαν να επιλέξουν τα τρόφιμα σε ένα εικονικό κατάστημα παντοπωλείων που περιείχε μια ποικιλία υγιεινών (χαμηλών θερμίδων) και ανθυγιεινών (υψηλής θερμιδικής αξίας) επιλογών.

Όπως διαπιστώθηκε, οι άνθρωποι που τρώνε ένα υγιεινό σνακ πριν πάνε για ψώνια, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν φρούτα και λαχανικά, πάρα μπισκότα και γλυκά.

Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώθηκε από το πείραμα και στις τρεις ομάδες ατόμων.