ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καιρός να λατρέψετε την ασιατική κουζίνα: Wagamama - Το άτακτο παιδί που θα κατακτήσει τον ουρανίσκο σας

Εάν βαρεθήκατε την ελληνική κουζίνα και ο ουρανίσκος σας λαχτάρησε ασιατικές, πικάντικες και διαφορετικές γεύσεις και αρώματα, τότε δεν έχετε παρά ένα βράδυ, να επισκεφθείτε το «άτακτο παιδί» Wagamama στην Κηφισιά, το οποίο θα σας αποζημιώσει.

Καιρός να λατρέψετε την ασιατική κουζίνα: Wagamama - Το άτακτο παιδί που θα κατακτήσει τον ουρανίσκο σας

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Αυτό κάναμε και εμείς πριν από μερικές ημέρες, και για ακόμη μία φορά μας κατέκτησε, τόσο γευστικά, όσο και αισθητικά.

Η επιλογή του κτιρίου της οδού Κασαβέτη 3 στην Κηφισιά για το άνοιγμα του δεύτερου «Waga», όπως το αποκαλούν χαϊδευτικά οι φίλοι του, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό κατάστημα στην «καρδιά» της πάντα αγαπημένης και ξεχωριστής Κηφισιάς.

Το wagamama της Κηφισιάς είναι ένας χώρος φωτεινός, αισιόδοξος, ευχάριστος αρχιτεκτονικά, με στοιχεία που του προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα όπως ο τοίχος «origami» που δεσπόζει πάνω από την κεντρική σάλα. Ο φυσικός φωτισμός δίνει στον καλεσμένο του wagamama Κηφισιάς την αίσθηση ότι απολαμβάνει το γεύμα του σε έναν ανοικτό χώρο όπου οι τοίχοι μοιάζουν να απουσιάζουν. Οι πανέμορφοι εξωτερικοί χώροι του καταστήματος δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να επιλέξει αν επιθυμεί να απολαύσει το γεύμα του πάνω στην πολύβουη Κασαβέτη ή στον εξαιρετικό διακριτικό χώρο που βρίσκεται στην πλαϊνή πλευρά του καταστήματος.

Το μενού του wagamama εμπνευσμένο από την ιαπωνική κουζίνα, προσφέρει πολλές απολαυστικές επιλογες από πιάτα με νούντλς ή ρύζι, δροσερές σαλάτες, μοναδικά συνοδευτικά, φρέσκο sushi, εξωτικά επιδόρπια, αναζωογονητικούς φρέσκους χυμούς, παραδοσιακό σάκε, ιδιαίτερες ασιατικές μπύρες, παραδοσιακό σάκε και ποιοτικά ελληνικά κρασία που ταιριάζουν με την ασιατική κουζίνα.

«Wagamama» σημαίνει «άτακτο παιδί» και χαρακτηρίζει ένα παιδί με πείσμα και ισχυρή προσωπικότητα. Ένα παιδί που χαρακτηρίζεται «Wagamama» απαιτεί συνεχή προσοχή και περιμένει κάθε επιθυμία του να εκπληρώνεται κάτι που εμείς κάνουμε καθημερινά για τους καλεσμένους μας, αναφέρουν οι δημιουργοί του, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή κ. Κώστα Καρακαξίδη.

Η ιστορία του «wagamama» ξεκίνησε το 1992 όταν το πρώτο εστιατόριο άνοιξε στο Bloomsbury του Λονδίνου. Σήμερα, το wagamama είναι μια βραβευμένη αλυσίδα από εστιατόρια, που δραστηριοποιείται σε 17 χώρες και 4 ηπείρους. Στην Ευρώπη εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε Ιρλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Δανιά, Σουηδία, Μάλτα, Κύπρο και φυσικά από το 2008 στην Ελλάδα.

Ας ρίξουμε μία ματιά στο πλούσιο μενού του το οποίο με έμπνευση ισορροπία και έντονη δημιουργικότητα ετοίμασε η ομάδα του Waga:

Νούντλς;

– Στο wagamama υπάρχουν 4 διαφορετικά είδη νουντλς: soba (σόμπα), ramen (ράμεν), udon (ούντον) και rice noodles (νουντλς ρυζιού). Οι παγκόσμια επιτυχημένες συνταγές του wagamamaδίνουν την δυνατότητα στους σεφ να δημιουργήσουν απολαυστικούς συνδυασμούς πιάτων με νουντλς και κοτόπουλο, γαρίδες, σολομό ή μοσχάρι μαγειρεμένα στο παραδοσιακό teppan.

Τα πιάτα με ρύζι είναι πάντα δημοφιλή και δεν περνούν απαρατήρητα:

- Στο παραδοσιακό wok οι σεφ θα σας ετοιμάσουν απολαυστικά πιάτα με βάση το ρύζι συνδυάζοντας το με φρέσκα ποιοτικά υλικά όπως κρέας, θαλασσινά και λαχανικά και τις αρωματικές σάλτσες του wagamama παρασκευασμένες από εξωτικά συστατικά και μπαχαρικά. Επιπλόεν, όπως γνωρίζετε, το μαγείρεμα στο wok εκτός από παραδοσιακό αποτελεί και ένα ιδιαίτερα υγειινο τρόπο μαγειρέματος

Ramen

Τα ramen αποτελούν σήμα κατατεθέν της Ιαπωνικής κουζίνας. Με βάση φρεσκομαγειρεμένους ζωμούς λαχανικών ή κοτόπουλο, τα ραμεν νουντλς και ποιοτικά υλικά όπως θαλασσινά, κοτόπουλο, κρέας ή λαχανικά οι σεφ δημιουργούν απολαυστικές σούπες εμπνευσμένες από αυθεντικές ασιατικές συνταγές. Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, σερβίρονται σε μεγάλα μπολ!

Sushi

Νigiri (νιγκίρι), hosomaki (χοσομάκι), uramaki (ουραμάκι),sashimi (σασίμι) και tataki (τατάκι) συνθέτουν την παλέτα των διαφορετικών ειδών σούσιπου μπορείτε να απολαύσετε στο wagamama.

–Μπορείτε να επιλέξτε 2,4 ή 8 κομμάτια σούσι, ενώ αν σας αρέσει η ποικιλία μη διστάσετε να επιλέξετε τα sushi platters όπου μπορείτε να συνδυάσετε από δέκα μέχρι και είκοσι τέσσερα κομμάτια sushi

Στη λίστα των ποτών του wagama θα βρείτε διάσημες και ιδιαίτερες ασιατικές μπύρες και ποιοτικές ελληνικές, παραδοσιακό σάκε που σας προσφέρεται ζεστό και επιλεγμένες ετικέτες κρασιού ελλήνων παραγωγών, που αναδεικνύουν τις ασιατικές γεύσεις. Οι αναζωογονητικοί φρέσκοι χυμοί επίσης, ταιριάζουν απόλυτα στην ασιατική κουζίνα. Μερικες από τις αγαπημένες επιλογές: apple & lime, apple &orange, raw juice, fruit juice

Mην ξεχάστε να ολοκληρώστε την επίσκεψη σας στα wagamama, επιλέγοντας ένα από τα ιδιαίτερα απολαυστικά γλυκά, όπως
white chocolate and ginger cheesecake, banana katsu και chocolate fudge cake.

Ο επισκέπτης του wagamama της Κηφισιάς δεν χρειάζεται να προβληματιστεί για την στάθμευση του αυτοκινήτου του, καθώς το wagamama έχει φροντίσει για αυτό προσφέροντας του δωρεάν στάθμευση έως 2 ώρες σε απόσταση 5' στο πιο σύγχρονο πάρκινγκ της Κηφισιάς.

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για απόψε;

wagamama1
535953 731651446910962 5123310799135101506 n