ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αγορά και κατανάλωση νηστίσιμων τροφίμων τη Μεγάλη Σαρακοστή: To Ινστιτούτο Prolepsis συμβουλεύει

Κατά την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής μπορούμε να μαγειρέψουμε πολύ νόστιμες και θρεπτικές συνταγές με θαλασσινά (μαλάκια και οστρακοειδή), όπως σουπιές με σπανάκι, καλαμαράκια με ρύζι ή χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι.

Αγορά και κατανάλωση νηστίσιμων τροφίμων τη Μεγάλη Σαρακοστή: To Ινστιτούτο Prolepsis συμβουλεύει

Ωστόσο, για να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τα τρόφιμα αυτά, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως καταναλωτές κατά την επιλογή και αγορά τους, καθώς είναι ιδιαίτερα ευπαθή.

Πιο συγκεκριμένα, για τα μαλάκια (π.χ. καλαμάρια, σουπιές, χταπόδι) πρέπει να προσέχουμε τα εξής σημεία:

• Για τα νωπά: η οσμή τους πρέπει να είναι παρόμοια με της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας (που αποτελεί ένδειξη ότι δεν είναι φρέσκα). Επίσης, προσέχουμε η επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή και η σάρκα συμπαγής και ελαστική.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr