ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι ειδικοί μετατρέπουν σε υγιεινές πέντε αγαπημένες σου συνταγές

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2020 και «πειράζουμε» κλασικές συνταγές 

Οι ειδικοί μετατρέπουν σε υγιεινές πέντε αγαπημένες σου συνταγές

Εμείς ζητήσαμε από πέντε ειδικούς, να πειράξουν τις πιο παραδοσιακές και στην σκέψη μας παχυντικές συνταγές, να τις κάνουν υγιεινές και να τις βάλουμε ξανά στο τραπέζι μας και στη διατροφή μας χωρίς φόβο.

Παντοφλάκια (παπουτσάκια Light) της Κλειώς Δημητριάδου (https://www.coachmydiet.gr/)

Μπορούμε να μετατρέψουμε όλες τις παραδοσιακές μαμαδίστικες συνταγές σε diet friendly για να τις τρώμε πιο συχνά. Πολλές φορές αποκλείουμε κάποια φαγητά, επειδή αγχωνόμαστε ότι θα μας παχύνουν. Η διατροφή όμως είναι ένας ζωντανός οργανισμός και αν συνδυάσουμε την παράδοση με τις γνώσεις μας θα έχουμε όλα τα οφέλη μαζί με την επιθυμητή γεύση.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

8 μελιτζάνες

250 γρ. κιμά άπαχο

100 γρ. τυρί λευκό με χαμηλά λιπαρά + 100 γρ. ανθότυρο

1 κονσέρβα πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

κανέλλα προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις βράζουμε. Με ζεστό νερό «μαραίνουμε» το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε στη συνέχεια ωμό το ελαιόλαδο, τον κιμά και τον πελτέ και τα αφήνουμε να ψηθούν. Στργγίζουμε τις μελιτζάνες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί. Τις πιέζουμε ελαφρά με ένα πηρούνι και τις γεμίζουμε με κιμά και τα τυριά τα οποία έχουμε τρίψει και ανακατέψει. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο και αφήνουμε τα «παντοφλάκια» μέχρι να αρχίσουν αν λιώνουν τα τυριά. Είναι έτοιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr