ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έχεις κρυώσει; Με αυτά τα 8 ζεστά ροφήματα θα καταπολεμήσεις τα συμπτώματα

Τα βότανα που θα περιορίσουν τον πόνο του λαιμού και την καταρροή σου.

Έχεις κρυώσει; Με αυτά τα 8 ζεστά ροφήματα θα καταπολεμήσεις τα συμπτώματα

Ένα κοινό κρύωμα έμοιαζε μια φυσιολογική συνθήκη στην προ Covid-19 εποχή και ένα σύνηθες φαινόμενο του χειμώνα. Τώρα πλέον όλους μας αγχώνει, όχι γιατί είναι κάτι σοβαρό, αλλά γιατί δεν ξέρουμε αν μπορούμε να το ξεχωρίσουμε από τον κορονοϊό.

Παραδέξου το! Κι εσύ όταν «άρπαξες» το πρώτο κρύωμα του χειμώνα, αναρωτήθηκες αμέσως αν έχεις κορονοϊό. Αγχώθηκες και δεν ήξερες τι να κάνεις. Και είναι απόλυτα λογικό. Όταν τελικά συνειδητοποίησες ότι όλα είναι καλά και απλά έχεις ένα μικρό συνάχι ή έναν κοινό βήχα, τότε βρήκες τον σύμμαχό σου αμέσως… στα παυσίπονα και στο ζεστό τσάι.

Πραγματικά, υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα για να ανακουφίσει τα συμπτώματα ενός κοινού κρυώματος; Σίγουρα, όχι. Εδώ και χρόνια, άλλωστε, γιατροί και μη συστήνουν την κατανάλωση τσαγιού σε τέτοιες περιπτώσεις, για να «ηρεμήσει» ο λαιμός και να διαλυθεί η ρινική συμφόρηση. Και, πράγματι, αυτό το γιατρικό έχει σχεδόν πάντα αποτέλεσμα. Ειδικά, μάλιστα, αν προσθέσεις και λίγο μέλι, που μαλακώνει σημαντικά τον λαιμό.

Υπάρχει περίπτωση, ωστόσο, να βαρεθείς να πίνεις δυο-τρεις μέρες σερί και όσο είσαι άρρωστη ακριβώς το ίδιο τσάι. Ακριβώς το ίδιο ρόφημα. Μήπως σου έχει συμβεί; Σου έχουμε τη λύση, λοιπόν, για αυτό το… πρόβλημά σου. Οι επιλογές σε ροφήματα που ανακουφίζουν το κοινό κρύωμα είναι πολλές και θα τις βρεις στην παρακάτω gallery. Όλα τα βότανα που σου προτείνουμε έχουν αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οπότε καταλαβαίνεις πως μόνο καλό μπορούν να σου προσφέρουν και σίγουρα να σε ανακουφίσουν από λίγο έως πολύ.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr