ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διαλειμματική νηστεία: Υπό ποια προϋπόθεση μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους

Η διαλειμματική νηστεία, απαιτεί να τρώτε εντός 6-8 ωρών όλο το φαγητό της ημέρας ή να περιορίζετε δραστικά την πρόσληψη θερμίδων σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας.

Διαλειμματική νηστεία: Υπό ποια προϋπόθεση μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους

Μελέτες έχουν δείξει ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν το βάρος τους, να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς και να βελτιώσουν την υγεία του εγκεφάλου και τη μνήμη.

Μπορεί να είναι πιο εύκολη στην εφαρμογή της, επειδή δεν απαιτεί να κόψετε ομάδες τροφίμων ή να αλλάξετε δραστικά αυτά που τρώτε.

Αλλά τίθεται το εξής ερώτημα: είναι το κομμάτι της διαλείπουσας νηστείας ή το ότι τρώτε λιγότερες θερμίδες, επειδή έχετε λιγότερες ώρες της ημέρας για να φάτε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρόγραμμα της νηστείας σας πρέπει να ταιριάζει με την καθημερινότητά σας.

Βεβαιωθείτε ότι οι ώρες ή οι ημέρες που τρώτε ταιριάζουν με τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Μόλις τελειώσετε με το δείπνο, αποφύγετε να επισκεφτείτε ξανά την κουζίνα.

Για κάποιους αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως διαλειμματική διατροφή. Έτσι, εάν φάτε δείπνο στις 7 μ.μ., μέχρι να ξυπνήσετε για το πρωινό, αυτό μπορεί να είναι η διακοπτόμενη νηστεία σας.

Δεν είναι κακή ιδέα, αφού πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να τσιμπολογούν μετά το δείπνο, καταναλώνοντας έτσι πολλές επιπλέον θερμίδες από πρόχειρο φαγητό.

Δοκιμάστε το και ίσως αυτό σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τη διαλείπουσα διατροφή στη δική σας καθημερινότητα!

Πηγή: healthday.com