ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ έλλειμμα στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ

Πολύ σοβαρό είναι πλέον το πρόβλημα στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, αφού, σύμφωνα με στοιχεία του Δεκεμβρίου 2014, το έλλειμμα στα έσοδα του οργανισμού υπολογίζεται στα 900 εκατομμύρια ευρώ και οφείλεται στα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων από τις εισφορές που δίνουν οι ασφαλισμένοι για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ έλλειμμα στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ

Είναι ενδεικτικό, ότι, για τον Ιανουάριο, που μόλις έφυγε, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ δεν κατέβαλαν στον ΕΟΠΥΥ ούτε ένα ευρώ από τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Πιο συγκεκριμένα σχετικά με την "τρύπα" στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, τα 687 εκατομμύρια προέρχονται από τις εισφορές των ασφαλισμένων που περιμένει να εισπράξει ο οργανισμός, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί κατά 220 εκατομμύρια επιπλέον, αφού, για τον Ιανουάριο, από τα 320 εκατομμύρια που έπρεπε να λάβει ο ΕΟΠΥΥ, τελικά μπήκαν στα ταμεία του μόλις τα 100 εκατομμύρια, κυρίως από εισφορές συνταξιούχων.

Εάν, δε, στις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ συνυπολογιστούν και παρακρατήσεις για διοικητικές δαπάνες του ΙΚΑ και του ΤΣΜΕΔΕ, τότε το ποσό των εισφορών ασφαλισμένων, που δεν έχει καταβληθεί ως έπρεπε στον οργανισμό, ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: εφημερίδα "Η Καθημερινή"