ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Μόνο οι ηλεκτρονικές γνωματεύσεις θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για τα ορθοπεδικά

Από την ερχόμενη εβδομάδα ο ΕΟΠΥΥ θα δέχεται μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για την παροχή και αποζημίωση ορθοπεδικών ειδών στους ασφαλισμένους του.

Μόνο οι ηλεκτρονικές γνωματεύσεις θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για τα ορθοπεδικά

Στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού υπενθυμίζεται στους γιατρούς ότι θα πρέπει να εγγραφούν στο σύστημα, αλλά και στους ασφαλισμένους ότι από την Τετάρτη, 18 Μαρτίου, δε θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες γνωματεύσεις για ορθοπεδικά είδη.

Στην παρούσα φάση εξαιρούνται τα ορθοπεδικά υποδήματα και τα θεραπευτικά υποδήματα για τους διαβητικούς ασθενείς, που θα συνεχίζουν να χορηγούνται με τη χειρόγραφη διαδικασία.

Ήδη, εκδίδονται ηλεκτρονικά οι Γνωματεύσεις Αιμοκαθάρσεων, Οπτικών και Αναπνευστικών ειδών.

Πώς γίνεται η εγγραφή των γιατρών στο σύστημα

Ο ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει στους γιατρούς ότι έχουν υποχρέωση να εγγραφούν στο σχετικό σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών γνωματεύσεων προκειμένου να καταχωρούν τις αντίστοιχες Γνωματεύσεις. Η διαδικασία γίνεται από κάθε γιατρό μέσω του site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr, Εφαρμογές / Ιατρικές Υπηρεσίες).

Σταδιακά, όλοι οι γιατροί, ανά ειδικότητα, θα συνδέονται στην εφαρμογή «Γνωματεύσεις Παροχών ΕΚΠΥ» στην παραπάνω διεύθυνση, με τους κωδικούς, που διαθέτουν και θα εκδίδουν γνωματεύσεις για τις παροχές που αποζημιώνει ο Οργανισμός.