ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Κέντρα Αποκατάστασης: Παράταση συμβάσεων με ΕΟΠΥΥ και ολοκλήρωση ελέγχου

Η παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων και η δημιουργία Επιτροπής για την υπογραφή νέων, συμφωνήθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ της Ένωσης Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνάντηση που είχαν την Δευτέρα.

 

Κέντρα Αποκατάστασης: Παράταση συμβάσεων με ΕΟΠΥΥ και ολοκλήρωση ελέγχου

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες λήγουν στις 31/3/2015 και η ολοκλήρωση του ελέγχου των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιριών για το 2013.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η πολιτική και διοικητική Ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και η διεύθυνση της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ).

Κατόπιν ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η ΕΚΑΕ συμφώνησε σε παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων και στη σύσταση ευέλικτης ομάδας εργασίας με στόχο την υπογραφή νέων συμβάσεων.

Σχετικά με το θέμα των ελέγχων, η ΕΚΑΕ επεσήμανε τις δομικές αδυναμίες των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στον έλεγχο για το 2013, καθώς και τις διαφορές που παρατηρήθηκαν στον τρόπο διεξαγωγής του ελέγχου μεταξύ των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιριών.
Συμφωνήθηκε η επίσπευση της βελτιστοποίησης των διαδικασιών και της εφαρμογής τους από τις ΙΕΕ, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος το συντομότερο δυνατό.
Υπογραμμίζεται ότι η ηγεσία του ΥΥΚΑ, αναγνωρίζοντας την έλλειψη δημόσιων δομών υπηρεσιών Αποκατάστασης, εκδήλωσε για ακόμη μια φορά τη διάθεσή της να στηρίξει έμπρακτα τον κλάδο.

Σχετικά με την ΕΚΑΕ

Η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ) αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό εκπρόσωπο των μεγαλύτερων Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Ελλάδα (ΚΑΑ). Τα μέλη της ΕΚΑΕ συνιστούν ένα ευρύ δίκτυο, σύγχρονων και άρτια εξοπλισμένων ΚΑΑ, με σημαντική συμβολή τόσο στην εθνική, όσο και στις τοπικές οικονομίες. Βασικός στόχος της ΕΚΑΕ είναι η προαγωγή της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑπ) στην Ελλάδα και η διαρκής αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Τα Κέντρα Αποκατάστασης στην Ελλάδα

Καλύπτοντας το συντριπτικό ποσοστό των εθνικών αναγκών σε υπηρεσίες Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, τα ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας συνεισφέρουν ουσιαστικά σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Η ισότιμη επανένταξη των πασχόντων στο κοινωνικό σύνολο και στην αγορά εργασίας, η αποσυμφόρηση των Δημόσιων Νοσοκομείων, η αποτροπή δαπανών νοσηλείας στο εξωτερικό και η συντήρηση 4.500 θέσεων εργασίας, αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη της λειτουργίας τους.

Διαβάστε ακόμη:

Euromedica: Στο β' εξάμηνο ξεκινά την λειτουργία του ο «Θησέας» το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Το clawback & το rebate γονατίζουν και την ιδιωτική υγεία που εξακολουθεί να αντιστέκεται

Μελέτη ICAP: Συνεχή μείωση παρουσιάζει η συνολική αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας