ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Την Πέμπτη ανακοινώνεται από την Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ καθηγητής Σ. Μπερσίμης

Το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί από την Βουλή (Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων), το όνομα του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό του του κ. Σωτήρη Μπερσίμη ο οποίος είναι καθηγητής Στατιστικής και θα αντικαταστήσει τον κ. Δημήτρη Κοντό, τον μακροβιότερο πρόεδρο του Οργανισμού, ο οποίος ήταν στην θέση αυτή, από τον Ιούλιο του 2013.

Την Πέμπτη ανακοινώνεται από την Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ καθηγητής Σ. Μπερσίμης

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Να θυμίσουμε, ότι η επιλογή του τεχνοκράτη κ.Σωτήρη Μπερσίμη (που εκκρεμεί από τον περασμένο Απρίλιο, μετά το οριστικό και αμετάκλητο όχι του οικονομολόγου Μιχάλη Χλέτσου) αποτελεί προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή ο οποίος είχε καταλήξει μετά από έναν μαραθώνιο επαφών και συναντήσεων με στελέχη της αγοράς, δηλώνοντας μάλιστα ικανοποιημένος. Πρόκειται για μία επιλογή επίσης, με την οποία είναι απόλυτα σύμφωνο και το Μαξίμου.

Ο Σωτήριος Μπερσίμης είναι λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στα πλαίσια του διδακτικού του έργου διδάσκει το μάθημα «Βιοστατιστική».

Ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, θα πρέπει να επιδείξει πράγματι επιδέξιους χειρισμούς για να μπορέσει αφενός να καλύψει τους παρόχους υγείας - καθώς οι οφειλές είναι τεράστιες- και αφετέρου, να καταφέρει να εισπράξει τις ασφαλιστικές εισφορές από τα ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία όπως είναι λογικό και αυτά, δεν εισπράττουν από τους εργαζόμενους συνεπεία της ανεργίας και της παρατεταμένης ύφεσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αθροιστικά η υστέρηση των εισφορών φθάνει το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο για το πρώτο 8μηνο του 2015 αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Κoντός στο συνέδριο της Ethos Media.

Την ίδια ώρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους φθάνουν το 1,8 δισ. ευρώ, έως και τον Αύγουστο, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά στις φαρμακευτικές.

Διαβάστε ακόμη:

Δ. Κοντός: Τρία βασικά βήματα για να μειωθεί η δαπάνη & να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ: Σωτήρης Μπερσίμης λέκτορας του παν. Πειραιά