ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Σε μηνιαία βάση θα υπολογίζει πλέον το rebate ο ΕΟΠΥΥ

Oλοκληρώθηκε ο μετασχηματισμός της διαδικασίας υπολογισμού του rebate, ανακοινώνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της λειτουργίας του Οργανισμού προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων στο χώρο της Υγείας και ιδίως των πολιτών. 

 

Σε μηνιαία βάση θα υπολογίζει πλέον το rebate ο ΕΟΠΥΥ

Η νέα διαδικασία γίνεται πλέον σε μηνιαία βάση και εφαρμόζεται στο σύνολο των συμβεβλημένων παρόχων για τους οποίους προβλέπεται rebate.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης δήλωσε σχετικά: «Το νέο σύστημα υπολογισμού του rebate σε μηνιαία βάση, είναι καλύτερο για όλους. Είναι άμεσο και πιο εύκολο να ελεγχθεί. Επίσης δίνει τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού στον ΕΟΠΥΥ και στους παρόχους με αποτέλεσμα μια αποδοτικότερη συνεργασία, που τελικά θα φέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες».

Να θυμίσουμε, ότι ο ΣΦΕΕ, έχει κάνει λόγο πολλές φορές, για απλοποίηση του συστήματος rebate, καθώς και για την ανάγκη ενσωμάτωσης των οριζόντιων rebate σε ένα rebate όγκου το οποίο θα είναι απλό, δίκαιο και σταθερό, θα ενισχύει την διαφάνεια αλλά και την προβλεψιμότητα για τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Συμψηφισμός οφειλών μεταξύ ΕΟΠΥΥ, νοσοκομείων και φαρμακοβιομηχανίας