ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Καθυστερεί ο έλεγχος των ελεγκτικών εταιρειών για τις Κλινικές

Την μεγάλη καθυστέρηση της διαδικασίας των ελεγκτικών εταιρειών που θα αναλάβουν να διαχειρισθούν τα εντάλματα των Κλινικών  προκειμένου να αποπληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα ληξιπρόθεσμα χρέη, επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός.
Καθυστερεί ο έλεγχος των ελεγκτικών εταιρειών για τις Κλινικές

Την μεγάλη καθυστέρηση της διαδικασίας των ελεγκτικώνεταιρειών που θα αναλάβουν να διαχειρισθούν τα εντάλματα των Κλινικών προκειμένου να αποπληρωθούν όσο το δυνατόν πιογρήγορα τα ληξιπρόθεσμα χρέη, επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ΕνωσηςΙδιωτικών Κλινικών κ. ΓρηγόρηςΣαραφιανός.

Ο κ. Σαραφιανός, σημειώνει ότι δυστυχώς η διαδικασίαθα καθυστερήσει πολύ, καθώς θα γίνουν ιδιωτικές συμφωνίες του κάθε παρόχου μετην ελεγκτική εταιρεία που επιθυμεί και όχι συλλογικά. Εάν το υπουργείο Υγείαςεπέλεγε μία συλλογική διαδικασία, τονίζει, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιογρήγορα και εύκολα. Επιπλέον, η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο χρονοβόρα καθώς θααπαιτηθούν φυσικά παραστατικά και συν όλων αυτών, ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει ναπιστοποιήσει την κάθε ελεγκτική εταιρεία πριν ξεκινήσει το έργο της.