ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Στη Βουλή την Τετάρτη τα 2 πορίσματα για ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής,  θα συζητηθούν την Τετάρτη οι δύο προτάσεις πουέχουν κατατεθεί για την αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδαυγείας.
Στη Βουλή την Τετάρτη τα 2 πορίσματα για ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, θα συζητηθούν την Τετάρτη οι 3 προτάσεις πουέχουν κατατεθεί για την αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδαυγείας.

Πρόκειται για το πόρισμα της επιτροπής που είχε συσταθεί γιατην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, υπό τον κ. Κ. Σουλιώτη, το πόρισμα τωνστελεχών της Task Force και το πόρισμα της πρώτης επιτροπήςπου είχε συσταθεί πριν ένα χρόνο με επικεφαλής τον εμπειρογνώμονα ΠαύλοΘεοδωράκη.

Η σχετική πρόταση την οποία επεξεργάζονταν εδώ και καιρό ταστελέχη της Task Force για την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΠΥ και της πρωτοβάθμιαςφροντίδας υγείας, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε τη Δευτέρα στον κ. Αδ. Γεωργιάδη.

Στο πόρισμά τους, τα στελέχη της Task Force προτείνουν τη μετατροπή τουΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και όχι πάροχο. Ο ΕΟΠΥΥ θα είναι, σύμφωνα μετην πρόταση της Task Force, ο διαχειριστής των εισφορών της υγείας και θασυντονίζει τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.