ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Με σύλληψη κινδυνεύει η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων για χρέη στο ΙΚΑ

Τη σύλληψη της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννας Ηλιάδηγια χρέη του Ασύλου στο ΙΚΑ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών  την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.
Με σύλληψη κινδυνεύει η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων για χρέη στο ΙΚΑ

Τη σύλληψη της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννας Ηλιάδηγια χρέη του Ασύλου στο ΙΚΑ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Ήδη, έχει εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης, παρά το γεγονός ότιτο Άσυλο Ανιάτων έχει προχωρήσει σε ρύθμιση του χρέους και σε εξόφληση τωνπρώτων δόσεων στο ΙΚΑ και παρά το γεγονός ότι το κράτος οφείλει πάνω από 2,5εκατ. ευρώ στο Άσυλο Ανιάτων.

Το ΙΚΑ αναμένεται να ενημερώσει εγγράφως τις Αστυνομικέςαρχές για τη ρύθμιση των οφειλών του Ασύλου την Πέμπτη το πρωί προκειμένου ναμη συλληφθεί η κα. Ιωάννα Ηλιάδη.

Το συνολικό χρέος τουΑσύλου Ανιάτων στο ΙΚΑ φτάνει το 1,8 εκατ. ευρώ και ο διακανονισμός προβλέπειτην αποπληρωμή του χρέους σε 47 δόσεις.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε στοΆσυλο Ανιάτων 400.000 ευρώ ως μέρος των οφειλών του προς το Ίδρυμα, τα οποία δεσμεύθηκαν αμέσως από τοΙΚΑ.

Ο απόλυτος παραλογισμός

«Το κράτος δείχνει γι άλλη μία φορά την ασυνέπειά του»,δήλωσε η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη αμέσως μόλις ενημερώθηκε γιατο ένταλμα σύλληψης.

«Τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει σχεδόν 2,5 εκατομμύριαευρώ για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του, το κράτος διώκει εμένα προσωπικά γιατις οφειλές του Ασύλου Ανιάτων, για τις οποίες όμως έχουμε ήδη δρομολογήσει τηρύθμισή τους και την εξόφλησή τους », είπε η κα. Ηλιάδη.

Η πρόεδρος του Α. Α., είχε ήδη λάβει από το καλοκαίρι ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων χρεών,προ κατάσχεσης και προ ποινικής δίωξης.

Το ίδιο δηλαδή το Κράτος πρόκειται να διώξει την πρόεδρο του Δ.Σ. του Ασύλου Ανιάτων, ηοποία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ακόμα και της φυλάκισης, ενώ απειλεί μεκατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του Α.Α. για οφειλές ύψους άνω των3.000.000 ευρώ, όταν το Δημόσιο είναιασυνεπές στις οφειλές του προς το Α.Α.

Τα χρέη του κράτους στο Άσυλο Ανιάτων

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει περίπου 2,5 ευρώ από νοσήλια, το νοσοκομείο «Πολυκλινική»Αθηνών περίπου14.000 ευρώ από μισθώματα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού περίπου 150.000ευρώ από μισθώματα και το Ελληνικό Φεστιβάλ του Υπουργείου Πολιτισμού περίπου26.000 ευρώ από μισθώματα.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, το καλοκαίρι ο υπουργός ΥγείαςΆδωνις Γεωργιάδης είχε δεσμευθεί προφορικά για σταδιακή αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ στο Άσυλο Ανιάτων, μετά και τηνπαρέμβαση του πρωθυπουργού για την εξαίρεση του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων απότην εφαρμογή του clawback στις ιδιωτικές κλινικές.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι εδώ και 7 μήνες

Το Άσυλο Ανιάτων πουπεριθάλπει 210 ασθενείς, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, ενώοι εργαζόμενοί του παραμένουν απλήρωτοιεδώ και 7 μήνες, με ότι αυτρό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειέςτους.