ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Λ. Ρακιντζής: Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή

Κόλαφος γιατον ΕΟΠΥΥ τα δύο πορίσματα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Λ. Ρακιντζής: Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή

Κόλαφος γιατον ΕΟΠΥΥ τα δύο πορίσματα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Με αφορμήτην έρευνα που έγινε στον ΕΟΠΥΥ, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής διαπίστωσε την παθογένειατου ΕΟΠΥΥ και δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι ο ΕΟΠΥΥ «θέλειφτιάξιμο από την αρχή».

Ταπροβλήματα του ΕΟΠΥΥ περιγράφονται αναλυτικά και στο πόρισμα για τις εγκρίσειςνοσηλείας στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΕΟΠΥΥ φαίνεταινα συγκροτήθηκε πρόχειρα, χωρίς βασικό σχέδιο με άκριτη μεταφορά και συρραφήεπιμέρους διατάξεων των προηγούμενων φορέων τους οποίους αφομοίωσε.

Προέκυψεένας φορέας με εγγενή κρίση ταυτότητας χωρίς σαφή υπαγωγή, χωρίς ενιαίο καισυμπαγές θεσμικό πλαίσιο, δομή και τρόπο λειτουργίας.

Σε κάθεπερίπτωση ο ΕΟΠΥΥ δείχνει να έχει χάσει εντελώς (για την ακρίβεια να μη βρήκεποτέ) τον αρχικό του στόχο, και να πορεύεται χωρίς στρατηγική, πυξίδα καιχάρτη.

Στηδραστηριότητα της έγκρισης νοσηλείων εξωτερικού αποτυπώνονται όπως αναμένεταιοι παθογένειες που διέπουν τον Οργανισμό. Απουσία στόχων, μεθόδων, πρωτοκόλλωνκαι συνεκτικών διαδικασιών που αφήνει ελεύθερο πεδίο σε αυθαιρεσίες,πλημμέλειες ακόμη και έκνομες συμπεριφορές. Υπάρχει πλήρης αδυναμία αποτίμησηςτης αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του τμήματος.

Βασικό πρόβλημα αποτελεί η ανομοιογένεια τωνδιαδικασιών, άλλη διαδικασία ακολουθείται για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, άλληγια τον ΟΠΑΔ και άλλη για τα υπόλοιπα Ταμεία».

Διαβάστε επίσης:

Τι λένε τα δύο πορίσματα του Ρακιντζή για τον ΕΟΠΥΥ - Αναλυτικά οι εκθέσεις ελέγχου

ΕΟΠΥΥ- Πόρισμα Ρακιντζή: τεράστια ποσά για οπτικά και ορθοπεδικά





Ρακιντζής: O ΕΟΠΥΥ έστελνε στο εξωτερικό μόνο υπαλλήλους υπουργείων