ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: διαφάνεια μόνο με τον διπλό του «ρόλο» λέει ο Κοντός

Τηνάποψη ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να λειτουργήσει καλλίτερα, πιο αποτελεσματικά και μεμεγαλύτερη διαφάνεια μόνο με την διττή του ιδιότητα, δηλαδή ως πάροχος αλλά καιως αγοραστής,  εκφράζει ο πρόεδρος τουΟργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός, σε συνέντευξή του στον Επενδυτή.
ΕΟΠΥΥ: διαφάνεια μόνο με τον διπλό του «ρόλο» λέει ο Κοντός

Τηνάποψη ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να λειτουργήσει καλλίτερα, πιο αποτελεσματικά και μεμεγαλύτερη διαφάνεια μόνο με την διττή του ιδιότητα, δηλαδή ως πάροχος αλλά καιως αγοραστής, εκφράζει ο πρόεδρος τουΟργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός, σε συνέντευξή του στον Επενδυτή.

Με τηνθέση του αυτή, ο κ. Κοντός διαχωρίζει εντελώς την θέση του από την ήδη ειλλειμμένηαπόφαση της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ, η οποία μιλά μόνο για ρόλο αγοραστή καιμε ισχυρή παρουσία των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Στηνσυνέντευξη ο κ. Κοντός αναφέρει ότι ηδιαφάνεια των συναλλαγών, η παρακολούθηση και τήρηση των προυπολογισμών και ο έλεγχοςτων δαπανών, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υγείαςκαι αγοραστή. Για τον λόγο αυτό, εξηγεί, ο Οργανισμός θα πρέπει να συνεχίσει ναπαρέχει υπηρεσίες και να μην γίνει μόνο αγοραστής όπως επιδιώκει η Task Force.

Οσοναφορά τους ανασφάλιστους, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλίσουμε την δυνατότηταπαροχής ενός στοιχειώδους πακέτου παροχών με ποιοτικές προδιαγραφές σεμηδενικές τιμές. Για το 2014 παραδέχεται ότι στο προσχέδιο του προυπολογισμού που έχει κατατεθεί, υπάρχειπράγματι μία μείωση της κρατικής επιχορήγησης.

Διαβάστε ακόμη:


http://www.onmed.gr/eopii/302660/apokleistiko-erchontai-megales-allages-ston-eopyy/

http://www.onmed.gr/eopii/302651/l-rakintzis-o-eopyy-prepei-na-ftiachtei-apo-tin-archi/