ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΣΥΡΙΖΑ: όχι στο κλείσιμο των πολυιατρείων ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ

Τον προβληματισμό και τηναγωνία του για το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ- ΙΚΑ, εκφράζει οΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι εάν συμβεί αυτό, οι ασφαλισμένοι θα χάσουν μία σειράαπό παροχές όπως δωρεάν πρόσβαση την στην ιατρική περίθαλψη, δωρεάν συνταγογράφηση,δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις ακόμη και δωρεάν εμβολιασμ
ΣΥΡΙΖΑ: όχι στο κλείσιμο των πολυιατρείων ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ

Τον προβληματισμό και τηναγωνία του για το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ- ΙΚΑ, εκφράζει οΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι εάν συμβεί αυτό, οι ασφαλισμένοι θα χάσουν μία σειράαπό παροχές όπως δωρεάν πρόσβαση την στην ιατρική περίθαλψη, δωρεάν συνταγογράφηση,δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις ακόμη και δωρεάν εμβολιασμό.

Οι κυβερνητικές διαρροές περίένταξης των δομών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πρέπει ναξεγελάσουν κανέναν. Αυτό που ετοιμάζουν είναι κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ, διαθεσιμότητα 10.000 εργαζομένων για να καλυφθεί η μνημονιακή δέσμευση των12.500 και βεβαίως παράδοσης των δομών της ΠΦΥ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα μεπεραιτέρω επιβάρυνσης των ασθενών.

Το μοντέλο που προωθούν και θέλει το νέο ΕΟΠΥΥ μόνοαγοραστή υπηρεσιών, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ευνοεί προνομιακά τις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας και θαοδηγήσει σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον όπου οι λειτουργοί ης υγείας θαυποβαθμίζονται επαγγελματικά και επιστημονικά και οι ασθενείς θα βάζουν όλο καιπιο βαθειά στο χέρι στην τσέπη.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείαςστην Ελλάδα, είναι από τις χαμηλότερα χρηματοδοτούμενες στην ζώνη του ΟΟΣΑ καιστην ΕΕ, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι με την ανεργία να αγγίζει το 30%και με περισσότερα από 3 εκατ. συμπολίτες μας ανασφάλιστους σύμφωνα με τονπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κάθε περαιτέρω μείωση του προυπολογισμού για την ΠρωτοβάθμιαΥγεία που σχεδιάζουν κυβέρνηση –τρόικα θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγείατου ελληνικού λαού.