ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Τα σχέδια απολύσεων θα οδηγήσουν σε εξέγερση

Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η τήρηση του λόγου του Υπουργού Υγείας πως δε θα απολυθούν γιατροί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΙΣΑ: Τα σχέδια απολύσεων θα οδηγήσουν σε εξέγερση

Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνώνη τήρηση του λόγου του Υπουργού Υγείας πως δε θα απολυθούν γιατροί από τοΕθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης μετά τηνανακοίνωση της κυβέρνησης ότι μελετά σχέδιο απολύσεων για τους γιατρύς τουΕΟΠΥΥ, πρώην ΙΚΑ, προειδοποίησε ότι “η αντίδραση του Ιατρικού Σώματος στοσχέδιο απομάκρυνσης ακόμη 1200 γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, είναι σφοδρή καιαναμένεται να εξελιχθεί σφοδρότερη και να φτάσει στα όρια της εξέγερσης”.

“Μετά την επαγγελματική ομηρία απλήρωτων γιατρών 3χρόνων και την ιατρική ανεργία που έχει κάνει 7000 γιατρούς της Αθήνας μετανάστες,τώρα εξαγγέλλονται κι άλλες απολύσεις. Είναι ντροπή και όνειδος”, αναφέρει οΙΣΑ.

Ο κ. Γ. Πατούλης ξεκαθαρίζει ότι “δεν πρόκειται ναανεχθούμε άλλο αυτή την καθολική επαγγελματική απαξίωση, ούτε και την κοροϊδίααλληλοαναιρούμενων εξαγγελιών που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις λογιστικέςεπιθυμίες της Τρόικας, ποδοπατώντας το ιατρικό σώμα και αφανίζοντας τουςλειτουργούς Υγείας. Προειδοποιούμε ότι τα όρια της αντοχής μας και τη ανοχήςμας έφτασαν στο τέλος.

Περιμένουμε, ο Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, να κάνειπράξει αυτά που εξήγγειλε, περί μετακινήσεων και όχι απολύσεων, του ιατρικούδυναμικού, σύμφωνα με την πυκνότητα του πληθυσμού.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις υποσχέσεις του ΥπουργούΥγειας θα μας βρει αντίθετους: το ιατρικό σώμα θα συσπειρωθεί και πάλι σε έναΠανυγειονομικό μέτωπο που θα διεκδικήσει τα δίκαια δικαιώματα γιατρών καιασθενών, με στόχο τη διασφάλιση μιας ισότιμης περίθαλψης και τη διατήρηση τηςεργασίας όλων των λειτουργών υγείας”.