ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΙΣ: Ο υπ. Υγείας διαψεύδει τα περί απολύσεων 1200 γιατρών ΕΟΠΥΥ

Εντός της ημέρας θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τονυπουργό Υγείας για το θέμα των απολύσεων των 1200 γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
ΠΙΣ: Ο υπ. Υγείας  διαψεύδει τα περί απολύσεων 1200 γιατρών ΕΟΠΥΥ

Εντός της ημέρας θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τονυπουργό Υγείας για το θέμα των απολύσεων των 1200 γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. ΜιχάληςΒλασταράκος και η Ταμίας του Συλλόγου, κα Βαρβάρα Ανεμοδουρά με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου τηςΟμοσπονδίας των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ κου Ι. Χρονόπουλου, συναντήθηκαν εκτάκτως,σήμερα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη (στοπλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης των εκπροσώπων του Συλλόγου με τηνΥφυπουργό Υγείας κας Ζ. Μακρή)και συζήτησαν το θέμα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε να σταματήσει κάθεσκέψη, για απολύσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά σύσσωμος ο ιατρικός κόσμοςθα αντιδράσει με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογοότι θα προβεί σε σχετική δήλωση, εντός της ημέρας, η οποία θα διαψεύδει τηναπόλυση 1.200 ιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και ότι, οποιοσδήποτε σχεδιασμός υπάρξεισχετικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα συζητηθεί με τον ΠανελλήνιοΙατρικό Σύλλογο και τα θεσμικά όργανα των ιατρών.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο υπουργός Υγείας ΆδωνιςΓεωργιάδης είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, τον οποίοδιαβεβαίωσε ότι δεν θα απολυθεί κανένας γιατρός.