ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Όχι προς το παρόν σε συμφωνίες με ελεγκτικές εταιρείες

Τη σύσταση να μην προβούν σε καμία συμφωνία με τις ελεγκτικές εταιρείες συστήνει στους γιατρούς ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών 
ΙΣΑ: Όχι προς το παρόν σε συμφωνίες με ελεγκτικές εταιρείες

Τη σύσταση να μην προβούν σε καμία συμφωνία μετις ελεγκτικές εταιρείες συστήνει στους γιατρούς ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μέχρινα ολοκληρωθούν οι επαφές που έχει ξεκινήσει με τις τρεις ελεγκτικές εταιρείεςοι οποίες θα αναλάβουν τον έλεγχο δαπανών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.

Την Τρίτη η επιτροπή που συνεστήθη από τοΠανυγειονομικό Μέτωπο υπό την προεδρείατου Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γεωργίου Πατούλη πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφείατου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τις τρεις ελεγκτικές εταιρίες. Στη συνάντησησυμμετείχαν και ο ταμίας του ΙΣΑ και πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Πατσουράκος , οΠρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Χατζηπαναγιώτου, ο πρόεδρος των Φυσικοθεραπευτών κ.Μπάκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινεδιευρυμένη συζήτηση για το πλαίσιο λειτουργίας των εταιριών, τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσουν, τιςσυμβάσεις που θα υπογραφούν , τη χρονική διάρκεια ελέγχου και το ύψος της αμοιβήςτων εταιριών. Οι εταιρίες ενημέρωσαν τοςυ εκπροσώπους του Πανυγειονομικούμετώπου οτι για τα ζητήματα αυτά αναμένονται διευκρινιστικές οδηγίες από τονΕΟΠΥΥ. Εν συνεχεία οι εκπρόσωποι των εταιριών δεσμεύτηκαν ότι θαδώσουν τα σχετικά στοιχεία στον ΙΣΑ γιατην επεξεργασία τους .

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης τόνισε ότι «οΙΣΑ είναι απέναντι σε λογιστικές πρακτικές , θα γίνουν ανεκτές μόνο οι διαδικασίες ελέγχου που θα βασιστούν σεεπιστημονικά κριτήρια σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα». Επίσης ο Πρόεδρος του ΙΣΑ επισήμανε ότι «ηαμοιβή των εταιριών πρέπει πληρωθεί από την πολιτεία και όχι από τους ιατρούς».

Ο ΙΣΑ και η Νομική Υπηρεσία του θα μελετήσειτα στοιχεία που θα του δοθούν από τον ΕΟΠΥΥ και τις εταιρίες και εν συνεχεία θα συμβουλεύσουν τους γαιτρούςγια τις περαιτέρω ενέργειες τους. Έως την λήξη των επαφών ο ΙΣΑ συμβουλεύει ταμέλη του να μην προβούν σε οιονδήποτε συμφωνία.