ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Απλήρωτοι από το καλοκαίρι, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που απολύονται

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί που έχουν σύμβαση με τονΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι από το καλοκαίρι, επισημαίνει η Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΓιατρών ΕΟΠΥΥ με αφορμή την καταγγελία της σύμβασης των 700-800 απεργών γιατρώντου ΕΟΠΥΥ.
Απλήρωτοι από το καλοκαίρι, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που απολύονται

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί που έχουν σύμβαση με τονΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι από το καλοκαίρι, επισημαίνει η Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΓιατρών ΕΟΠΥΥ με αφορμή την καταγγελία της σύμβασης των 700-800 απεργών γιατρώντου ΕΟΠΥΥ. Η ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της κάνει ευθεία επίθεση στονυφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, ο οποίος και ανακοίνωσε την καταγγελία τηςδεύτερης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ των γιατρών εκείνων που απεργούν από ταπολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ υπογραμμίζειμεταξύ άλλων τα εξής:

«Αντί για συγκεκριμένες σοβαρές απαντήσεις στα απεργιακάαιτήματα της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ, ο Υφυπουργός κ. Μπέζας με ύφος 1.000 καρδιναλίωναπό το περιστύλιο της Βουλής, εκτόξευσε απειλές για διακοπή συμβάσεων σε μίαπροσπάθεια να διασπάσει και να κάμψει το απεργιακό μέτωπο.

Αναμενόμενο από έναν πολιτικό που η μόνη του σχέση με τονχώρο της Υγείας, είναι ότι για να φτάσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του περνάει έξωαπό 2, 3 νοσοκομεία. Ας ασχοληθεί καλύτερα με κατασκευές και ας απολογηθείστους ασφαλισμένους για το έργο του στον τομέα της Υγείας και ας εξηγήσει γιατίτα πανάκριβα μηχανήματα στις δημόσιες μονάδες των πολυιατρείων είναι κλειστά,με αποτέλεσμα ασφαλιστικά κεφάλαια καθημερινά να μετακινούνται στον ιδιωτικόεπιχειρηματικό τομέα και ο ασφαλισμένος να πληρώνει από την τσέπη του. Στηνουσία με την απόφαση του αυτή, τιμωρεί τους ασφαλισμένους που βρίσκονται σεαδιέξοδο και τους οδηγεί εκ του ασφαλούς στην επί πληρωμή εξέταση. Πρέπει ναγνωρίζουν οι πολίτες ότι γι' αυτές τις συμβάσεις οι ελευθεροεπαγγελματίεςγιατροί έχουν να πληρωθούν για επισκέψεις και παρακλινικές εξετάσειςτουλάχιστον, από τις αρχές καλοκαιριού. Με απερίγραπτο θράσος, μιλάει γιαμεταρρύθμιση όταν γνωρίζουμε όλοι, ότι είναι η ερμηνευτική λέξη της πλήρουςδιάλυσης των δημόσιων δομών στο χώρο της υγείας».


Διαβάστε επίσης

Μπέζας: διακόπτεται η σύμβαση με ΕΟΠΥΥ 1000 περίπου γιατρών