ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Πατούλης: Δεν θα επιτρέψουμε τον επιστημονικό θάνατο των γιατρών

Ενάντια στην καθολική κατάρρευση των πρωτοβάθμιων δομών του ΕΟΠΥΥ και στον επιστημονικό θάνατο χιλιάδων γιατρών, οι γιατροί θα είναι ενωμένοι, με θέσεις απαρέγκλιτες για έναν ανοιχτό διάλογο από μηδενι
Πατούλης: Δεν θα επιτρέψουμε τον επιστημονικό θάνατο των γιατρών

Ενάντια στην καθολική κατάρρευση των πρωτοβάθμιων δομών τουΕΟΠΥΥ και στον επιστημονικό θάνατο χιλιάδων γιατρών, οι γιατροί θα είναι ενωμένοι,με θέσεις απαρέγκλιτες για έναν ανοιχτό διάλογο από μηδενική βάση.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ο οποίοςμίλησε στη συγκέντρωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.

Ο κ.Πατούλης, μεταξύ των άλλων, τόνισε «Η διαμαρτυρία τουιατρικού σώματος θα συνεχιστεί απέναντι στα μέτρα που ακρωτηριάζουν τιςκαριέρες και τις ζωές των λειτουργών μας. Οι απολύσεις δε δίνουν λύσεις.Χρειαζόμαστε μια Εθνική Στρατηγική Καθοδήγηση της Υγείας που θα δομεί τοσύστημα υγείας πάνω στις πραγματικές ανάγκες της πατρίδας μας και όχι σεκάποιες βεβιασμένες τροϊκανές επιταγές χωρίς πυξίδα στο μέλλον. Χρειαζόμαστεένα Σύστημα υγείας που θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες με το χαμηλότεροκόστος και θα αξιοποιεί το εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας μας στηνΠρωτοβάθμια Περίθαλψη. Στο κατώφλι του 2014, είναι αδιανόητο να μηναξιοποιείται ένα μεγάλο σημαντικό υγειονομικό δυναμικό, όταν η χώρα το έχειανάγκη, γιατί μπορεί να εξυπηρετεί τον ασθενή πολίτη χωρίς ο ίδιος ναταλαιπωρείται. Εδώ και τώρα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να δώσει τηδυνατότητα για νέες συμβάσεις.»

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ δήλωσε ακόμα ότι επιτέλους πρέπει ναγίνουν συλλογικές συμβάσεις, ώστε μέσω των Ιατρικών Συλλόγων να επιτευχθεί οσωστός καταμερισμός των πόρων ανά περιφέρεια και ειδικότητα σε όλη τηνεπικράτεια.

Κατά την εκδήλωση, χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο Πρόεδρος τουΙατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μ.Μιχαήλ και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπήςτου ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Γ.Σωφρονάς.