ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Γιατί απεργούν, γιατί ζητούν να φύγει ο Άδωνις

Έναμήνα απεργίας συμπληρώνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ζητώνταςνα μην υπάρξουν απολύσεις στα πλαίσια της κινητικότητας και των αλλαγών πουδρομολογούνται για τον ΕΟΠΥΥ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Γιατί απεργούν, γιατί ζητούν να φύγει ο Άδωνις

Έναμήνα απεργίας συμπληρώνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ζητώνταςνα μην υπάρξουν απολύσεις στα πλαίσια της κινητικότητας και των αλλαγών πουδρομολογούνται για τον ΕΟΠΥΥ, ενώ πλέον ζητούν και την απομάκρυνση του υπουργούΥγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Στηνκοινή έκτακτη γενική συνέλευση των Συλλόγων ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ και ΣΕΥΠΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, όπου αποφασίστηκε ησυνέχιση της απεργίας και μετά τις 19 Δεκεμβρίου, ψηφίστηκε ψήφισμα, με τοοποίο απευθύνονται στην ελληνική κοινωνία και εξηγούν ότι συνεχίζουν τιςαπεργιακές κινητοποιήσεις:

- Όσο η Κυβέρνηση διαλύει τη ΔημόσιαΠρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

- Όσο προχωρούν τα σχέδια τηςπαράδοσης της Δημόσιας Υγείας αποκλειστικά στα Ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα

- Όσο σχεδιάζουν διαθεσιμότητες καιαπολύσεις προσωπικού

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν:

- Ο ΕΟΠΥΥ να παραμείνει πάροχος καιαγοραστής με τις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις.

- Διάλογο μόνο εν μέσω απεργίαςαυστηρά στο απεργιακό πλαίσιο, με συντονιστή τον ΠΙΣ και την συμμετοχή τηςΠΟΣΕΥΠ -ΕΟΠΥΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Επίσης,οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν από τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση επιτέλους όσοναφορά τον σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας. Τέλος,δηλώνουν ότι « ο Υπουργός Υγείας δεν μπορεί να διασφαλίσει στοιχειωδώς τηΔημόσια Υγεία και οποιοδήποτε διάλογο με τους λειτουργούς της και δεν έχει θέσηστο Υπουργείο Υγείας. Ζητάμε την απομάκρυνσή του».

Διαβάστεεπίσης

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: μέχρι τις 23 η απεργία- όχι στην αυτοαπόλυση

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: συνεχίζουν τις απεργίες τους και μετά τις 19 Δεκεμβρίου

Τεράστιες οι επιπτώσεις στις ευπαθείς ομάδες από την απεργία στον ΕΟΠΥΥ

Τι θα γίνει με τον ΕΟΠΥΥ, τα 4 στάδια αλλαγών έως τον Απρίλιο