ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Πραξικοπηματική κίνηση η τροπολογία για τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ

Πραξικοπηματική κίνηση χαρακτηρίζει ο Α' αντιπρόεδρος του ΠΙΣ κ. Γιάννης Μπασκόζος, και μέλος της επιτροπής διαλόγου για τον ΕΟΠΥΥ, την κατάθεση τροπολογίας για τη σύσταση κλάδων και θέσεων γιατρών από τις ΥΠΕ.
Πραξικοπηματική κίνηση η τροπολογία για τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ

Πραξικοπηματική κίνηση χαρακτηρίζει ο Α' αντιπρόεδρος τουΠΙΣ κ. Γιάννης Μπασκόζος, και μέλος της επιτροπής διαλόγου για τον ΕΟΠΥΥ, τηνκατάθεση τροπολογίας για τη σύσταση κλάδων και θέσεων γιατρών από τις ΥΠΕ.

“Με την αιφνιδιαστική πραξικοπηματική τροπολογία πουκατέθεσε το Σάββατο ο υπουργός υγείας στη Βουλή έρχεται να ολοκληρώσει τοπρομελετημένο έγκλημα διάλυσης των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και εξώθησης σεαπόλυση των γιατρών που υπηρετούν σήμερα”, αναφέρει ο κ. Μπασκόζος.


Χωρίς βαθμολόγιο, χωρίς τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ,χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων και οικονομικοτεχνική μελέτη,τους υποχρεώνει σε μια αναξιοπρεπή σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησηςμε απολαβές που δεν θα ξεπερνούν το σημερινό μισθό τους που αντιστοιχεί σε 5,5ώρες εργασίας με μερική μη αποκλειστική απασχόληση, επισημαίνει ο α’αντιπρόεδρος του ΠΙΣ.

“Η χυδαία απαξιωτική και εκδικητική στάση της κυβέρνησηςαπέναντι στους γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πάνω από 20χρόνια στις δομές του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, αποδεικνύει τις εγκληματικές προθέσειςτους. Θέλουν να υποχρεώσουν τους γιατρούς σε «αυτοαπόλυση», να διαλύσουν τιςδημόσιες δομές ΠΦΥ και να τα παραδώσουν όλα στα μεγάλα επιχειρηματικάσυμφέροντα, στερώντας τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε ασφαλισμένους καιανασφάλιστους”.

Και ο κ. Μπασκόζος καταλήγει με μία προτροπή προς τουςγιατρούς του ΕΟΠΥΥ “οφείλουμε να τους σταματήσουμε πριν ολοκληρώσουν τηνκαταστροφή”.



Διαβάστε επίσης

Τροπολογία του υπ. Υγείας για τις ειδικότητες στις ΥΠΕ