ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Παράταση απεργίας μέχρι τις 3 Ιανουαρίου

Παρατείνουν την απεργία τους μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου 2014, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ).
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Παράταση απεργίας μέχρι τις 3 Ιανουαρίου

Παρατείνουν την απεργία τους μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου2014, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΣυλλόγωνΕπιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ).

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τονίζουν πως η αιφνιδιαστική κατάθεσηκαι ψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο γιατους πλειστηριασμούς, με σύσταση συγκεκριμένης μορφής θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ,μόλις ένα 24ωρο αφότου άρχισε ο διάλογος, εκμηδενίζει τη δυνατότητα εξεύρεσηςλύσης και τορπιλίζει το διάλογο, που είναι σε εξέλιξη με εντολή τουΠρωθυπουργού.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Κατηγορούν το υπουργείο Υγείας ότι μετη σύσταση θέσεων ΠΕ-Ιατρών δημιουργεί εκ των προτέρων συνθήκες απομάκρυνσηςτων γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις Μονάδες Υγείας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τοπραγματικό κίνητρο της ψευδεπίγραφης «μεταρρύθμισης της υγείας».

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση εκπροσώπων τουΠανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ με τον γενικό γραμματέα τουυπουργείο Υγείας και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι γιατροί σημειώνουν ότι έθεσανστο διάλογο ως βασικό προαπαιτούμενο την ύπαρξη και γνωστοποίηση σε αυτούςμελέτης και σχεδίου χωροταξικής κατανομής των Κέντρων Υγείας καθώς και τωνπροβλεπομένων θέσεων των γιατρών που θα υπάγονται στις ΥΠΕ, ώστε οι τυχόνενδιαφερόμενοι γιατροί προκειμένου να θελήσουν να ενταχθούν σε αυτά, να έχουνεικόνα διαθέσιμων θέσεων.

Επίσης ζητήθηκε εκ νέου μορατόριουμ δύο μηνών, καθώς καιεξασφάλιση μεταβατικής περιόδου ενός έτους, τουλάχιστον, για όσους επίσηςεπιλέξουν την ένταξη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο γενικός γραμματέας τουυπουργείου δήλωσε ότι δεν υπάρχει από το υπουργείο σχέδιο Κέντρων Υγείας μεπροβλεπόμενες θέσεις γιατρών, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα υπόλοιπααιτήματα των γιατρών στη νέα συνάντηση που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 30Δεκεμβρίου.