ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Ανανέωση συμβάσεων ζητούν οι συμβεβλημένοι γιατροί

Υπέρ της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ με ισότιμους όλους τους γιατρούς,τάσσεται η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) που καλύπτει τους συμβεβλημένους μετον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, οι οποίοι δεν εργάζονται στα πολυιατρεία του ΙΚΑ.
ΕΟΠΥΥ: Ανανέωση συμβάσεων ζητούν οι συμβεβλημένοι γιατροί

Υπέρ της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ με ισότιμους όλους τους γιατρούς,τάσσεται η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) που καλύπτει τους συμβεβλημένους μετον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, οι οποίοι δεν εργάζονται στα πολυιατρεία του ΙΚΑ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «είναιυπέρ της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς απώλειες θέσεων εργασίας, καθώς η ΠρωτοβάθμιαΦροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) έχει ανάγκη από μεγάλο αριθμό ιατρών κυρίως στηνπεριφέρεια και τα κέντρα υγείας.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, στήριξε και στηρίζει τον αγώνα τωνιατρών του πρώην ΙΚΑ ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων καθώς τοσύνολο του πληθυσμού συνεχίζει και έχει δωρεάν, χωρίς ταλαιπωρία, ποιοτικέςυπηρεσίες υγείας στα 5000 συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιατρεία».

Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σημειώνουν ότι ημεταρρύθμιση αποτελεί ευκαιρία για ενοποίηση των εργασιακών σχέσεων των ιατρώνκαι βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Μετά την πρόσφατη παρέμβαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντούγια την μεταρρύθμιση, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καλεί τον ΕΟΠΥΥ να της κοινοποιήσει τα προσχέδια των νέων συμβάσεων με σκοπόνα αρχίσει άμεσα διάλογο καθώς οι παλαιές συμβάσεις λήγουν τον Μάρτιο καιυπάρχει κίνδυνος να μείνουν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Ελευθερίου και ο γεν. Γραμματέας Χρ. Παπασιδέρης θεωρούν απαραίτητομέσα από τις νέες συμβάσεις να εξασφαλίζεται, με αξιοπρεπείς όρους συνεργασίας,η ισότητα και η ισονομία για όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς, το άνοιγμα τουοργανισμού σε όλους τους νέους ιατρούς που επιθυμούν να κάνουν σύμβαση και ηελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στους ιατρούς που θα επιλέγουν.

Αυτονόητο, είναι για την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ότι όλοι οι συμβεβλημένοι ιατροί θα έχουν τηνίδια σύμβαση με τον ίδιο αριθμό επισκέψεων, την ίδια διάρκεια και βέβαια σεπερίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ αποφασίσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών αυτόπρέπει να γίνει για το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούν τον ΕΟΠΥΥ σεέναρξη άμεσου διαλόγου με τον θεσμικό φορέα των συμβεβλημένων ιατρών, τηνΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ, για τους όρους των νέωνσυμβάσεων και ζητούν τη σύγκληση τηςεπιτροπής διαπραγμάτευσης, προκειμένου να γνωρίζουν και οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ τους όρους σύμβασης στα ιατρείατους πριν αποφασίσουν για το μέλλον.

Τέλος, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και οι συμβεβλημένοι ιατροί, ως βασικόςπυλώνας του νέου ΕΟΠΥΥ, τονίζουν ότι «φροντίζει για την άμεση, ποιοτική καιχωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνειπρος όφελος των ασφαλισμένων και των ιατρών. Στο νέο σύστημα πρέπει οιασφαλισμένοι να έχουν ελεύθερη και άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές ιατρικέςυπηρεσίες χωρίς το τραγικά προβλήματα του παρελθόντος, τις τεράστιες αναμονέςκαι τα χαράτσια των τηλεφωνικών ραντεβού».