ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Εγκρίθηκε το σχέδιο κινητικότητας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την κινητικότητα μέσα στο 2014 από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εγκρίθηκε  από τον πρωθυπουργό σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εγκρίθηκε το σχέδιο κινητικότητας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την κινητικότητα μέσα στο 2014από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό σε σύσκεψη πουπραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.


Το σχέδιο αυτό, στο οποίο εντάσσονται και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μετην τρόικα στο τέλος του μηνός, οπότε αναμένεται η έλευσή της. Η αποσυμφόρησηθα υλοποιηθεί με καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά και απομάκρυνσηπροσωπικού.


Συνολικά, από το Δημόσιο θα απομακρυνθούν 11.400 εργαζόμενοιτο 2014. Από τους εργαζόμενους αυτούς είναι οι 2.400 γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ οιοποίοι υπολογίζεται ότι δεν θα αποδεχτούν την επιλογή να εργαστούν στονασφαλιστικό φορέα και θα αποχωρήσουν διαλέγοντας την εξωτερική συνεργασία μετον οργανισμό. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2014 αναμένεται να απολυθούν1.000 υπάλληλοι από τον ΕΟΠΥΥ και τους δήμους οι οποίοι θα τεθούν σεδιαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.